Fejlesztés

2023.10.27. 18:00

Átadták az Újszász-Jászapáti összekötő út megújult, több mint öt kilométeres szakaszát

A jobb közlekedési feltételek javítják a települések versenyképességét, a lakosok életminőségét.

Illés Anita

A beruházást ifj. Pócs János, Jászapáti alpolgármestere (balról), Lukácsi György Jászkisér polgármestere, Pócs János térségi országgyűlési képviselő, Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója és Borbás Zoltán vármegyei közgyűlési alelnöke adta át

Fotó: Pesti József

A Magyar Falu Program keretében befejeződött az Újszász-Jászapáti összekötő út Jászapáti és Jászkisér települések lakott területen kívüli szakaszának felújítása. A hazai forrásból megvalósult beruházás ünnepélyes átadóját pénteken délután tartották, melyen Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója ismertette a projekt részleteit. 

A Jászapáti és Jászkisér közötti útszakasz a Magyar Falu Programban mintegy 24 milliárd forint országos keretösszeg részeként újult meg több mint öt kilométeren. Megtudtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezés során saját géplánccal új kötő- és kopóréteget épített, külső vállalkozó igénybevételével pedig stabilizált padkát alakítottak ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel. Az eseményen Pócs János, a térség országgyűlési képviselője az infrastrukturális fejlesztés gazdasági és társadalmi jelentőségéről beszélt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában