Projekt

2023.07.05. 14:30

Szilárd burkolatot kap a kengyeli utcák egy része

Európai uniós támogatásnak köszönhetően két és fél kilométernyi útszakaszt fednek szilárd burkolattal Kengyelen a következő években.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

Közel hetvenmillió forintot költhet a belterületi utak fejlesztésére a kengyeli önkormányzat. Az európai uniós támogatás célja, hogy növeljék a szilárd burkolatú szakaszok hosszát. Ahogy Farkas-Fekete Biankától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársától megtudtuk, a település belterületén található önkormányzati utak nagy része jelenleg nem szilárd útburkolatú. 

A megvalósuló projekt eredményeképpen jobban megközelíthetővé válnak a lakóterületek, a központ és a település közintézményei, közszolgáltatást nyújtó létesítményei egyaránt. 

A beruházás eredményeként két és fél kilométernyi útszakasz újul meg, a jelenleg nagy forgalmú utak tehermentesülhetnek, valamint a megfelelő burkolat hozzájárul az azt használók biztonságos közlekedéséhez is. A tájékoztatás szerint a munkálatok várhatóan 2025. tavaszán fejeződnek be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában