Összefoglaló

2023.07.24. 20:30

Bemutatták az új honvédségi helikoptereket Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A Magyar Honvédség újonnan rendszeresített H225M típusú helikoptereinek ünnepélyes átadására került sor hétfőn délelőtt Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál. Az első két forgószárnyas bemutatásán beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki a haderőreform jelentőségét hangsúlyozta.

Harmadfokú riasztást adtak ki zivatarok veszélye miatt a Jászkunságra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vármegyénkben heves zivatarokra számíthatunk kedden, amelyet erős szél és jégeső is kísérhet.

Kedd reggel nyolc órától vízhálózati csomópontcserét végez a VCSM Zrt. a Baross út-Kápolna út csomópontjában. A munkálatok július 25-én, reggel 8 órakor kezdődnek, és várhatóan július 27., este hét óráig tartanak majd.

Spisák Emil a Privát Hegyestű Ultrabalaton Trail 115 kilométeres távját 13 óra 10 perc alatt futotta le. Ezzel új rekordot állított fel a szolnoki futó.

Hétfőn már hivatalosan is megerősítette a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, hogy aznaptól szeptember elsejéig szünetel az ügyeleti ellátás a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán, valamint a szülészet- nőgyógyászaton.

A Jászberényi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyagok árusítása miatt tartóztattak le négy jászsági férfit.

Vasárnap tizenegyen érkeztek haza, így nyolcvanra nőtt az evakuáltak létszáma – adott helyzetjelentést Szijjártó Péter a görög erdőtüzek miatti kitelepítésről. Több magyar család el tudott jutni a sziget észak-nyugati részére, amely egyelőre biztonságosnak mondható.

Orbán Viktor már a TikTokon is követhető. A kormányfő a közösségi oldalán számolt be róla, hogy elindult a TikTok csatornája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában