Helyzetjelentés

2023.07.12. 15:55

Az óriásdaru már tudja használni a Kétpónál megsérült sínpálya egyik vágányát

A vonatközlekedés várhatóan a hét második felében indulhat újra – jelezte a Mávinform.

Mészáros Géza

Folyamatosan zajlanak a munkálatok

Fotó: Mészáros János

A Mávinform kommunikációs osztálya kérésünkre minden nap küld szerkesztőségünkbe helyzetjelentéseket a vasárnap Kétpónál történt vasárnapi baleset utáni helyreállítási munkálatokról. A legfrissebb közleményük szerint a helyszínre megérkezett óriásdaru segítségével kedden talpra állították a kiborult tartálykocsikat, valamint a nap folyamán több sérült konténert is áthelyeztek. Július 11-én, a délutáni órákra szabaddá vált az egyik pálya, melyet annyira helyreállítottak a szakemberek és a munkások, hogy a mentésben résztvevő daru azt már tudja használni a további munkálatokhoz. A kisiklott kocsik visszaemelése folyamatos, a szerdai napon is ez volt a fő feladat.

Folyamatosan zajlanak közben az előkészületek, hogy a helyszínről elszállítsák a kiborult, de már visszaemelt kocsikat, konténereket. A vonatközlekedés várhatóan a hét második felében indulhat újra – jelezte a Mávinform.

A MÁV kommunikációs osztálya közben azt is jelezte, hogy a hétfőn bevezetett korlátozások továbbra is érvényben vannak, a békéscsabai vonalon egy-másfél órával hosszabbodik meg az eljutási idő. A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, a Mávinform híreit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában