Oktatás

2023.02.26. 07:00

Megkérdeztük: Mik a jövőbeli terveik a végzős diákoknak?

Diákokat kérdeztünk mit várnak a középiskolás évek után. Akad olyan aki tovább szeretne tanulni, más a szakmában helyezkedne el.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

KASZA ÁDÁM, CIBAKHÁZA: Nemrég végeztem szakácsként a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikumban. Idén gőzerővel készülök az érettségire, hiszen ezt követően tanítani szeretném a megszerzett szakmát. Terveim között szerepel, hogy jövőre elkezdem a pincér szakma elsajátítását, ezzel párhuzamosan pedig a technikusit is megszerzem, hiszen fontos, hogy több lábon álljunk a mai világban. 

Kasza Ádám
Fotós: Nagy Balázs

SZEGEDI TAMÁS, MEZŐTÚR: Mindenképp szeretnék egyetemre menni érettségit követően. Jelenleg mechatronikát tanulok és úgy érzem ezt az ágat szeretném tovább vinni. Mivel még nem tudom pontosan milyen szakma érdekel, bízom abban, hogy a tanulmányaim alatt körvonalazódnak a céljaim. 

Szegedi Tamás
Fotós: Nagy Balázs

TÓTH ÁKOS, AKASZTÓ/SZOLNOK: Kollégistaként öt éve utazom a két település között. Több osztálytársammal közösen az Óbudai Egyetemet szemeltük ki magunknak, hiszen nagyon érdekel a gépészet és valamelyest kacsintgatok a katonaság irányába is. Bízom abban is, hogy az egyetem mellett sikerül pár évet külföldön is tanulnom, ugyanis fontos számomra a tapasztalatszerzés és a fejlődés.

Tóth Ákos
Fotós: Nagy Balázs

GYŐRFI GRÉTA, ABONY: Pénzügy-számviteli ügyintézőnek tanulok a Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumban. Fontos számomra a tanulás és ismereteim bővítése, ennek okán még egy évet maradok az iskolában. A későbbiek folyamán egy bankban szeretnék dolgozni, ami mellett a mérlegképes könyvelői képzést és a logisztikai menedzser szakmát is elsajátítanám. 

Győrfi Gréta
Fotós: Nagy Balázs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában