Fejlesztések

2022.11.25. 16:20

Stabilizálják a Hortobágy-Berettyó főcsatorna töltéskoronáját Mezőtúrnál

A fejlesztés könnyebbé teszi a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is

Rimóczi Ágnes

A fejlesztések biztosítják, hogy a település értékes turisztikai látogatóhely legyen a közeljövőben

Forrás: Beküldött fotó

Elindult az útstabilizáció a Hortobágy-Berettyó főcsatorna töltéskoronáján Mezőtúrnál. 

A pályázati segítséggel, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság üzemeltetési területén megvalósuló építés a csatorna keleti oldalán, közel 7 kilométer hosszban zajlik, a közúti hídtól egészen a Szandazugi őrházig.

– Az elmúlt időszakban a túrkevei közúti hídtól kezdődően 6 kilométer hosszban valósult meg a beruházás, melynek köszönhetően a két város közötti töltéskoronán összesen 13 kilométer hosszú útszakasz stabilizációja készül el – közölte Szűcs Dániel. Mezőtúr polgármestere kiemelte: a beruházás könnyebbé teszi a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is, ezáltal hozzájárul az aktív kikapcsolódási lehetőségek bővítéséhez. 

– A fejlesztés fontos lépés annak érdekében, hogy a jövőben komplex turisztikai csomagot kínálhassunk a hozzánk érkező vendégeknek, melyen keresztül bemutathatjuk a térség értékeit és természeti adottságait. A környező településekkel már folytattunk egyeztetéseket a kerékpározáshoz szükséges infrastruktúra fejlesztéséről, melyet a Túrkeve-Mezőtúr-Gyomaendrőd-Szarvas vonalon szeretnénk tovább erősíteni – tette hozzá Szűcs Dániel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában