Galériával / videóval frissítve

2021.06.30. 19:55

Megnyílt a csúszdapark a jászapáti strandfürdőben

Háromelemes csúszdaparkot vettek birtokba a gyerekek szerdán a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben, ahol felavatták a város legújabb vízi élményt nyújtó létesítményét.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az ünnepi eseményen Farkas Ferenc polgármester arról beszélt, a jászapátiak régi álma valósult meg a fejlesztéssel. Ehhez, mint mondta Pócs János országgyűlési képviselő aktív közreműködésére volt szükség, hiszen a magyar kormány kétszázmillió forint soron kívüli támogatást biztosított a csúszdapark megépítéséhez.

– Jászapáti életében mindig fontos volt a termálfürdő, a város neve összeforr a Tölgyes stranddal

– mondta köszöntőjében Pócs János.

– A család jegyében egy olyan csúszdaparkot adunk át, amelynek köszönhetően reményeink szerint a strandra látogató helyi és környékbeli családok jól érzik majd magukat. Ez a fejlesztés az első kis lépés volt ahhoz, hogy összefogással Jászapátiból komoly fürdőváros és turisztikai központ váljon – hangsúlyozta a honatya.

A rendezvény vendégeként mondott beszédet Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

– A belföldi turizmus élénkítése, fejlesztése a hazaszeretetnek is egyfajta formája, hiszen olyan részeit ismerhetjük meg hazánknak, amit korábban nem ismertünk – mondta. Kiemelte: egy évtized alatt nagymértékben emelkedett azon magyarok aránya, akik el tudnak menni nyaralni.

– Míg 2010-ben körülbelül 3,6 millió fő engedhetett meg magának évi egyhetes üdülést, ez most már 6,2 millió fő. A növekedés az elköltött összegekben is látható, 2010-ben 250 milliárd forintot költöttek a magyarok belföldi nyaralásra, míg egy évtizeddel később 400 milliárdra rúgott ez az összeg – fűzte hozzá az államtitkár. Jászapátin családbarát fejlesztés valósult meg a strandon, amellyel a létesítmény magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínál a látogatóknak.

Végezetül, Borbás Zoltán a megyei közgyűlés alelnöke a térséget érintő további fejlesztésről szólt. Elmondta, hogy leghamarabb egy kerékpáros beruházás valósulhat meg. Jövőre megépülhet ugyanis a Jászfényszaru és Jászberény, illetve a Jászapáti és Jászkisér közötti szakasz, melyeket szeretnének bekapcsolni a Tisza-tó turisztikai vonzásába. Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Maksó Péter plébános megáldotta a csúszdaparkot, amit a gyerekek örömmel birtokba is vettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában