létszám

2021.01.14. 18:00

Rekordot döntött a horgászók száma a Tisza-tavon

A horgászatot olyannyira nem befolyásolta semmi 2020-ban, hogy a Tisza-tavon rekordot döntöttek a pecások.

Ujvári László

A gyermekhorgászversenyek is egyre népszerűbbek

Fotó: Ujvári László

2011 óta követi nyomon a vízterületen horgászók létszámát a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Napi halőri jelentések rögzítik az adatokat, melyek térben és időben is mutatják a Tisza-tónál horgászók aktuális létszámát.

– A módszer nem ad hajszálpontos eredményt, becsléseink szerint a valós létszám akár harminc százalékkal is meghaladhatja a rögzített adatokat – húzta alá a társáság a közleményében.

A gyermekhorgászversenyek is egyre népszerűbbek
Fotó: Ujvári László

Az összehasonlíthatóság érdekében a módszer mindez ellenére változatlan maradt az évek során. Kiugró esztendő volt a tavalyi minden negatív befolyásoló tényező ellenére is. Amíg 2011-ben hetvenezer horgászt rögzítettek, tavaly százkétezernél is többen „vallatták” a Tisza-tó vízét. Ez rekordadat az elmúlt évtizedet tekintve, korábban a 2019-es év tartotta a csúcsot, közel kilencvenötezer fővel.

– A Tisza-tó terhelhetősége véges, így természetesen nem lehet célunk a látogatottság végtelen növelése. Elmondhatjuk ugyanakkor, hogy az ország egyik legnagyobb területű, legváltozatosabb körülményeket biztosító és legjobb horgászvize a Tisza-tó – fűzték hozzá.

Nem csoda, hogy – mint szabadidős tevékenység – a számadatok által tanúsított népszerűségnek örvendett a Tisza-tavi horgászat 2020-ban, hiszen az egyik legbiztonságosabb és legegészségesebb kikapcsolódási lehetőség, melynek értékét a járványügyi szigorítások tovább erősítették.

Érdekesség, hogy a legnagyobb ugrást 2011-ről 2012-re mérték, mikor hetvenről kilencvenháromezerre nőtt a Tisza-tavi horgászok éves összlétszáma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában