Szolnok/Szászberek

2019.05.03. 10:28

Szászberki fiatal nyerte az írópályázatot

Csaknem harminc fiatal küldte be verseit szerte az országból a Verseghy Ferenc Könyvtár és a Városi Diáktanács Írd ki magadból elnevezésű ifjúsági írópályázatára.

Czakó Nóra

Gyáfrás István (balra) újabb pályázaton bizonyított.

Fotó: Fodor Orsolya

Közülük a Varga Katalin Gimnáziumban tanuló Gyáfrás Istvánt választotta a legjobbnak a Szirmay Ágnes vezette szakmai zsűri. A Szászberken élő fiatal így a Megavers idei döntőjén is bemutatkozhatott saját verseivel.

– Nem számítottam rá, hogy megnyerem az írópályázatot, és kicsit izgultam is. Főleg miután megtudtam, hogy nem csak szolnokiak jelentkeztek, mert így ismertem néhány pályázót, és biztos voltam benne, hogy nagyszerű verseket küldtek be – árulta el István.

– Mindig is szerettem írni, de körülbelül 13-14 éves koromban kezdtem el papírra vetni a verseimet, habár azok még nagyon kezdetleges és gyerekes művek voltak. Komolyabban csak tavaly kezdtem el foglalkozni az írással. Mindebben a nővérem is szerepet játszott, ő ismertette meg velem ezt a kifejezési módot, hiszen ő is ír.

István a Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra is küldött verseket, és be is válogatták a legjobb ötven szerző közé. Így részt vett a sárvári irodalmi táborban, ahol műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékelte a pályaműveket.

István a verseihez, novelláihoz az ihletet az életből meríti, vagyis az érzéseit és a körülötte történő dolgokat veti papírra. Tavaly februárban megjelent egy írása a WMN-en, D. Tóth Kriszta online magazinjában, nyáron pedig az Élet és Irodalomnak is küldött néhány alkotást.

Gyáfrás István (balra) újabb pályázaton bizonyított.
Fotó: Fodor Orsolya

– Azt a visszajelzést kaptam tőlük, hogy nagyon jók az írásaim és találékonyak, de még egy kicsit fejlődnöm kell. Bízom benne, hogy idővel majd ők is megjelentetik néhány művemet – tekint bizakodóan a jövőbe az éppen érettségi előtt álló fiatal, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturgia szakán szeretne továbbtanulni.

– Tizennégy éves koromban még színész szerettem volna lenni, szavalni tanultam, színésztáborokban vettem részt, most pedig iskolám színjátszó csoportjának is tagja vagyok, de ez inkább csak megmaradna hobbinak. Az írással szeretnék komolyabban foglalkozni…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában