Letartóztatták

7 órája

Hatmilliós a kár, nyolc év börtönt is kaphat a szolnoki vasúti fosztogató

Tizenhat alkalommal huszonnégy vasúti kocsiból vágta ki a kábeleket, ezzel hat millió forintos kárt okozott egy szolnoki férfi. A vasúti fosztogatót a bíróság letartóztatta.

Rimóczi Ágnes

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta egy 28 éves szolnoki férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban 6 millió forint értékben lopott kábeleket vonatokból. Börtönbe kerülhet a vasúti fosztogató...

vasúti fosztogató
Nyolc évre is elítélhetik a vasúti fosztogatót
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2024. június 9. és 2024. szeptember 10. között mindösszesen tizenhat alkalommal, mintegy 24 vasúti kocsit rongált meg oly módon, hogy a kocsikban található lámpaburákat megbontotta, leszerelte, a világítási kábeleket elvágta, majd azokat jogtalanul eltulajdonította.

Az egyes vasúti kocsikból történő lopási cselekményekkel okozott kár 250 ezer forint, az összesített kár hatmillió forint, a rongálással okozott kárt még most mérik fel

– tájékoztatta hírportálunkat az esettel kapcsolatban dr. Ocsovai Ágnes.

Börtön várhat a vasúti fosztogatóra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője kiemelte: a férfi cselekménye jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopásnak minősül, melynek büntetési tétele a gyanúsított visszaeső volta miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

– Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaesőnek minősülő, többszörösen büntetett gyanúsítottal szemben fennáll mind a szökés, elrejtőzés, és a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Hivatkozott az ügyészség arra is, hogy a gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekmény elkövetéséből tartotta fenn magát, így esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott – részletezte a szóvivő.

A gyanúsított fellebbezett, nincs végleges döntés

Mint megtudtuk: a bíróság az ügyészség indítványára szeptember 16-án elrendelte a férfi letartóztatását.

A kényszerintézkedés elrendelésével szemben a gyanúsított fellebbezéssel élt, így végleges döntést a letartóztatás kérdésében a Szolnoki Törvényszék hoz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában