Szinte emberfeletti

2 órája

Ez a jászárokszállási tűzoltónő önt is simán lefutná a lépcsőn

Lenyűgöző teljesítményt nyújtott egy jászárokszállási tűzoltónő az ország legmagasabb székházában.

Rózsa Róbert

Képzeljen el egy 29 emeletes, 143 méter magas házat, amelyben összesen 672 lépcsőfokot kell megtenni ahhoz, hogy felérjünk. Nehéz? És mit mondana, ha az utat futva kellene megtenni? Embert próbáló? És akkor mit szól ahhoz, ha mindezt teljes tűzoltó-felszerelésben kellene véghezvinni? Nem: nem lehetetlen. Többek között Spisák-Ács Adrienn az élő példa erre, aki több bajtársához hasonlóan elindult a budapesti MOL székházban tartott országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokságon, és célba is ért. És ami több: a jászárokszállási tűzoltónőnél a nemében senki sem ért hamarabb a célba.

jászárokszállási tűzoltónő, fut, lépcső, országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokság, MOL székház, Spisák-Ács Adrienn
Spisák-Ács Adrienn jászárokszállási tűzoltónő nyerte az országos lépcsőfutó-bajnokságot
Fotó: Facebook.com / Jászárokszállási ÖTE

Mindenkinél gyorsabb volt a jászárokszállási tűzoltónő

Mint a katasztrófavédelem hivatalos oldalán beszámolt, Spisák-Ács Adrienn a női II. korcsoportban indult, és a fent részletezett távot 8 perc 53 másodperc alatt tette meg. Ezzel nem csupán saját korcsoportjában végzett az első helyen, de az összes induló nő közül senki sem akadt, aki nála hamarabb elérte volna az utolsó lépcsőfokot. A jászárokszállási önkéntes tűzoltó ezért főigazgatói különdíjat is átvehetett.

A megméretésen egyébként hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók vettek részt. A  versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak. A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, akkorra már készenlétben állt az a több mint kétszáz induló, akik az ország különböző pontjairól érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében  immár második alkalommal küzdjenek meg a MOL Campus jelentette kihívással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában