Nemzeti ünnep

2 órája

Diákok idézték fel az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit Jászberényben

Több helyszínen zajlott a városi megemlékezés október 23-án Jászberényben. Az 1956-os forradalom és szabadság eseményeit ebben az évben a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium tanulói idézték fel előadásukban.

Illés Anita

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján a hagyományoknak megfelelően szentmisével kezdődött a városi megemlékezés a Ferences templomban. 

1956-os forradalom
A Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai adtak ünnepi műsort az 1956-os forradalom 68. évfordulóján Jászberényben 
Fotó: Pesti József

A Mesterjátszmát vetítik a jászberényi moziban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján 

A szentmise után a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai léptek színpadra a Ferencesek terén. „Magyarnak lenni: tudod mit jelent?” című előadásukban felelevenítették 1956 történelmi eseményeit, majd az ’56-os emlékműnél koszorúkat helyeztek el a város elöljárói, az intézmények, civil szervezetek, pártok képviselői.

A tiszteletadás a városháza falán elhelyezett emléktáblánál folytatódott, végül a Fehértói temetőben a forradalom és szabadságharc jászberényi hősei emlékére állított kopjafáknál koszorúztak a résztvevők. Délután filmvetítéssel folytatódik a program, 16 órakor a Mesterjátszma című magyar pszichothrillert vetítik a Lehel Film-Színház Sára Sándor termében. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában