Szabadtéri játék

1 órája

Különleges bútordarab a szolnoki Tisza park új dísze – videóval

Különleges bútordarab került kedden a szolnoki Tisza parkba. A Tisza-parti játszótér, valamint a Park Bisztró közötti sétányra egy szabadtéri sakkasztalt telepített a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., valamint a szolnoki NHSZ-csoport.

Mészáros Géza

Lits László, a két társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a város általa irányított cégei (is) élen járnak a helyi társadalmi felelősség-vállalásokban.

Sakkasztal Szolnokon
Október 22. óta sakkasztal várja a szellemi sport kedvelőit a Tisza parkban
Fotó: Mészáros Géza

– Az én gyermekkoromban a parkokban voltak felfestett betonból gyártott sakkasztalok, amely körül zsongott az élet. Nem csupán a játék volt a fontos, hanem a találkozások, az emberközeli beszélgetések. Tulajdonképpen ezt a személyes hangvételű, közösségépítő tevékenységet szeretnénk idevarázsolni a Tisza parkba. Arra bátorítok mindenkit, aki, még ha nem is ismeri a szabályait, de legalább kedveli ezt a szellemi sportot, vagy csupán szeret kedves emberek közé járni, hozza el a készletét, és jöjjön le a Tisza parkba telepített sakkasztalhoz az ismerősökkel találkozni, netán másokkal ismeretséget kötni – hangoztatta Lits László.

Sakkasztal a Tisza parkban
Lits László, a szolnoki NHSZ-csoport és a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója (szemben) eleinte irigykedve nézte a fiatal sakkozókat, majd kihívta a győztest...
Fotó: Mészáros Géza

Az ügyvezető igazgató arról is beszámolt, hogy az NHSZ-csoport a kosárlabda és egyéb sportklubok mellett nemrégtől névszponzor-támogatóként jelent meg a főleg fiatalokat foglalkoztató Szolnoki Sakkegyesület NHSZ Bástyái Haladó Sakkcsapatnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában