Szurkolói zóna

2024.06.24. 19:53

Ezer berényi szurkoló könnyezte meg a magyar focicsodát az Eb-falu lelátóján - videóval, képgalériával

Focilázban ég Jászberény, ahol igazi közösségi élmény a szurkolás. Több mint ezren gyűltek össze vasárnap este a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon kialakított Eb-faluban, hogy kiszurkolják a magyar labdarúgó-válogatott győzelmét Skócia ellen. Szinte felrobbant a nézőtér, amikor az utolsó pillanatban megtörtént a csoda.

Illés Anita

– Szurkoljuk ki együtt a győzelmet! Ria, ria, Hungária! Hajrá Magyarország! – skandálták a jászberényi drukkerek. A kemény mag tagjai vasárnap este a Margit-szigeten gyülekeztek, ahonnan 20 óra után piros, fehér és zöld füstöt szóró bombákkal indultak el a szabadtéri színpadhoz és rigmusokat kántálva vonultak be a nézőtérre. Már a meccs előtt fergeteges volt a hangulat, lelkes focirajongókkal telt meg az Eb-falu. Több mint ezren követték óriáskivetítőn a nemzeti tizenegy számára sorsdöntő mérkőzést a skótok ellen.

Eb-falu
Elképesztő hangulat tombolt a jászberényi szurkolók vonulásán. Vasárnap este ismét megtelt az Eb-falu. 
Fotó: Pesti József

Hangosan zúgott a Hajrá Magyarország! a berényi Eb-falu helyszínén

Az Eb-falu kapujában az összecsapás előtt arról kérdeztük a szurkolókat, hogy milyen eredményre számítanak. 

– Úgy gondolom, hogy itt mindannyian nagy várakozással tekintünk a mai mérkőzés elé. Elképesztően jó a hangulat, bízunk a győzelemben. Remélem, hogy elhallatszik Németországig a jászberényi szurkolók hangja – mondta nevetve Szijártó Zoltán. 

A foci szeretete ezúttal is generációkat hozott össze. Családok, baráti társaságok, kicsik és nagyok együtt izgultak a magyar csapatért. Természetesen hűsítő csapolt sörből és finom falatokból sem volt hiány. 

– Bár különösebben nem értek a focihoz, de imádok szurkolni. Eddig otthon néztem az Eb csatáit. Hallottam, hogy milyen fantasztikus bulihangulat van itt, ezért szerettem volna átélni a közös drukkolás élményét – árulta el Pataki Rebeka, hozzátéve, ha nyer a magyar válogatott, akkor esélyük nyílik a továbbjutásra, úgyhogy hajrá Magyarország!

EB Falu
Generációk találkozása: kicsik és nagyok együtt szurkoltak a magyar válogatottnak az Eb-falu közvetítésén. 
Fotó: Pesti József

A magyar gól után a szurkolók tombolva ünnepelték a győzelmet 

A két félidő közötti szünetben elegyedtünk szóba a szurkolók fő dobosával, Farkas-Deme Dáviddal. Kiderült, hogy ő a Jászberényi Futball Club (JFC) U12-es csapatának a kapusa.

– Az első félidőben jól szervezetten játszott a magyar csapat. Bízom benne, hogy a második félidőben megtörténik a csoda és sikerül gólt lőni – osztotta meg véleményét Dávid, akin nem múlt Marco Rossi csapatának sikere.

A fiatal srác végig dobbal erősítette a szurkolók táborát, őrült atmoszférát teremtve a nézőtéren. A mérkőzés 68. percében Varga Barnabás sérülése mindenkit sokkolt, a jászsági focidrukkerek egy emberként kívántak gyógyulást a játékosnak. A rendkívül izgalmas mérkőzés tényleg csodával végződött Csoboth Kevin 100. percében lőtt mindent eldöntő góljával. Ezzel megmaradt a magyar válogatott esélye a nyolcaddöntőbe való jutásra. A magyar gól után szinte felrobbant a nézőtér, a szurkolók tombolva ünnepelték a sikert. 

Folytatódnak a közvetítések, ingyenes a belépés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a labdarúgó EB kezdete óta szurkolói zónává vált a Székely Mihály Szabadtéri Színpad a Jász Fesztivál Művek Egyesület, régi nevén Zsir ont the Fest lelkes csapatának szervezésében. Az eddigi három magyar meccsen több mint háromezren szurkoltak együtt a nemzeti tizenegynek. Józsa Tamás, az egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy az EB Falu mindenki előtt nyitva áll, ingyenes a belépés. A szabadtéri színpadot térítésmentesen kapták meg a jászberényi önkormányzattól. Azzal, hogy nem kérnek belépődíjat a meccsekre, szeretnének közösségi élményt visszaadni a városnak, a Jászságnak és a focirajongóknak a támogatásért, az adó egy százalékáért. 

Folytatják a közvetítéseket:

  • a nyolcad-, negyed- és elődöntő mérkőzéseivel 
  • és a döntővel. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában