Sport

2008.07.02. 07:50

Változások a női csapatnál

Bár nem sok hiányzott a szolnoki hölgyeknek a négy közé jutáshoz, a szezon végén az ötödik helyet szerezték meg. Mindez abszolút nem rossz eredmény az elmúlt évek haloványabb szerepléseit követően.

Varga Csaba

Kicsi a felnőttek kispadján

Mészáros Zoltán több mint egy évtizede már, hogy gardírozza a szolnoki leányutánpótlást. Emellett mint szövetségi edző korosztályos utánpótlás-válogatottal dolgozott. Legnagyobb eredményét az U 18-as csapattal érte el, mellyel két éve az ötödik helyen végzett a kontinensviadalon. Természetesen a felnőttmezőny sem ismeretlen a sportágban a Kicsinek becézett szakember számára, aki az elmúlt évben Kmézics Zorán segítőjeként dolgozott. Nem mellesleg Sonyák Zitáék épp az ő keze alatt (is) nőttek fel.

Talán a jó szereplés hatására is lesznek bőven változások a csapat háza táján. Közülük az egyik legfontosabb, hogy távozik az eddigi vezetőedző, Kmézics Zorán. A szakember a Nyíregyháza férfiegyüttesének irányítását veszi át. Mint azt Gazdag Sándor, a szolnokiak klubmenedzsere elmondta, fájó szívvel váltak meg Zorántól, aki már jó előre jelezte, hogy a férficsapat kispadján szeretne dolgozni, így kapóra jött számára a nyíregyháziak ajánlata. A mieink edzője az elkövetkező szezonban Mészáros Zoltán lesz, aki eddig másod-, illetve utánpótlásedzőként ténykedett a klubnál, valamint szövetségi edzőként a korosztályos válogatottnál. 

- Több mint tíz esztendeje edzősködik nálunk Zoli, ügyes, agilis szakember. Megérett arra, hogy felnőtteknél is megkapja a lehetőséget. Bízunk benne, hogy együttesünkkel sikerrel veszi majd az akadályokat - mondta Gazdag Sándor.

Mint megtudtuk, az elmúlt szezon játékosállományából Magdaléna Kozdron olasz, Fürtős Kata spanyol második ligás, míg Bianca Vescan szintén külföldi klubokkal tárgyal. Továbbá Adamecz Lilla a Vasasba, Keller Annamária Győrbe, Kmézics Diána Szegedre, Szavercsenko Jekatyerina Szekszárdra igazolt, ami tekintélyes veszteséglistának számít. Amit a klubmenedzser is megerősített, Djelmis Angéla, Hegedűs Rita, Marija Boskovics, Sonyák Zita és Zele Dorina az elkövetkező szezonban is a szolnokiak soraiban fog pattogtatni.

Természetesen új kosarasok is érkeznek majd a Tiszaligetbe, mezőny- és centerposztokra akarnak magyar, valamint külföldi játékosokat igazolni. A kiszemeltekkel, valamint a menedzserekkel gőzerővel folynak a tárgyalások. Közülük a legutóbb a BEAC színeiben szereplő Halmai Katóval már megegyezés is született. Már csak az kérdés, hogy a 18 esztendős, magas bedobót melyik felsőoktatási intézménybe veszik fel a hetekben. Mint megtudtuk, Halmai mellett további tehetséges kosarasok érkezése várható a Tiszaligetbe, mire augusztus első napjaiban elkezdődik a felkészülés.

Varga Csaba Kicsi a felnőttek kispadján Mészáros Zoltán több mint egy évtizede már, hogy gardírozza a szolnoki leányutánpótlást. Emellett mint szövetségi edző korosztályos utánpótlás-válogatottal dolgozott. Legnagyobb eredményét az U 18-as csapattal érte el, mellyel két éve az ötödik helyen végzett a kontinensviadalon. Természetesen a felnőttmezőny sem ismeretlen a sportágban a Kicsinek becézett szakember számára, aki az elmúlt évben Kmézics Zorán segítőjeként dolgozott. Nem mellesleg Sonyák Zitáék épp az ő keze alatt (is) nőttek fel. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!