Kézilabda

2024.07.25. 21:33

Vállalható magyar vereség a címvédő franciák ellen

Koncert nyelven a nulladik napon kezdte meg szereplését női kézilabda válogatottunk a párizsi olimpián csütörtökön este. Csapatunknak sajnos nem sikerült a rajt, mert háromgólos vereséget szenvedtek a címvédő és házigazda francia együttestől.

Varga Csaba

Érdekesség, hogy három éve a tokiói olimpia első fordulójában is összemérték erejüket a felek, akkor egy góllal nyertek a franciák, majd megsem álltak a dobogó tetejéig.

Klujber Katrinéknak (balról) nem sikerült meglepetést szerezniük

Jól kezdtek a mieink a címvédő ellen különösen Kuczora Csenge villogott, neki és a jó védekezésnek köszönhetően a 6. percben 5–1-re vezettek. Mint ahogy várható volt, a hazaiak szép lassan összekapták magukat, védekezést is váltottak a 20. percben már náluk volt az előny. A folytatásban már domináltak a franciák, de a mieink nem hagyták magukat leszakítani. Közben a kenderesi kötődésű Bordás Réka is szóhoz jutott sorainkban. A félidőt azonban kétgólos előnnyel zárták a vendéglátok.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, volt hogy négy találatnyi különbség is volt a felek között, de a mieink többször is visszajöttek egy gól távolságra. A hajrában ki-ki meccset vívtak egymással a csapatok, a franciák azonban a klubszinten a Győrben játszó Nze Minko klasszis megoldásaival megnyerték az összecsapást.

Franciaország–Magyarország 31–28 (15–12) 

Legjobb dobók: Nze Minko 6, Foppa 5, ill. Kuczora 8, Győri-Lukács 6.

Csapatunk vasárnap reggel 9 órától a spanyolokat tizenegy góllal verő brazilok ellen folytatja szereplését Párizsban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!