ABÁDSZALÓK

2017.11.30. 14:00

Tokától bokáig gyógyítja betegeit Abádszalók díszpolgára, Dr. Bagi Imre

Kellemes őszi időben tartották az idei Város napja ünnepséget, amelyen díjak átadására is sor került. Dr. Bagi Imre nem az első elismerését kapta, 2012-ben az év orvosa, korábban pedig a megye orvosa volt.

Dr. Bagi Imre Abádszalók díszpolgára lett

Fotó: Ujvári László

– Megtiszteltetés, hogy a város díszpolgára lehetek, de egyben felelősség is, mert aktív, munkaképes vagyok. Nem szabad visszaélni egy ilyen kitüntető címmel – vélekedett beszélgetésünk elején az abádszalóki háziorvos.

Harmincnégy éve dolgozik Abádszalókon, családi szálak kötik a településhez. Ő maga Budapesten született, ott nevelkedett és tanult. 1981-ben a megye ösztöndíjasa lett, így került Abádszalókra.

– Édesanyám részéről idevaló vagyok, apai ágon pedig tiszaroffi és abádszalóki. Gyerekkoromban sokat jártunk az itt élő rokonokhoz.

Amikor a középiskola vége felé eldöntöttem, hogy háziorvos leszek, már tudtam, hogy ide szeretnék jönni – emlékezett vissza.

Az egészségügyi pálya már egyetemi évek előtt beszippantotta, mint műtőssegéd és ápoló dolgozott a budapesti szívsebészeten.

– Nem kergettek az asztal körül, hogy orvos legyek – nevet.

– Az orvosi szakma nemcsak a betegségekről és gyógyszerekről szól, hanem az emberről is.

Az 1958-as születésű szakember nem csak a gyógyítást hozta Abádszalókra, hanem egy értékrendet, modern felfogást is. Nagy figyelmet fordít a lakosság egészségügyi alapműveltségére, ezért korábban előadásokat tartott, igyekszik mindenkit az egészséges életmód felé terelni.

A családi kapcsolatokon túl más is köti ide, szereti a természetet, itt élni olyan élmény számára, amit egy nagyvárosban nem élhetne át.

– Nehezen hajlok meg az általános elvárásoknak, szilárd értékrend, elvek alapján élek és dolgozom – fogalmaz.

Dr. Bagi Imre Abádszalók díszpolgára lett
Fotós: Ujvári László

Céljait a szakmán belül fogalmazta meg. Mivel manuálterapeuta szakvizsgája is van, tokától bokáig kezel. Nemcsak a következményt, hanem a kiváltó okot is gyógyítja.

Végül megjegyezte: köszönettel tartozik mindazoknak, akik lehetővé tették számára, hogy Abádszalók díszpolgára lehessen. Igyekszik ezután is rászolgálni az elismerésre.

Ujvári László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!