SZOLNOK

2017.10.02. 14:45

Közlekedés, közbiztonság, szemetelés Szandán: lakossági fórumot tartottak

Lakossági fórumot tartottak pénteken Szanda­szőlősön.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A két érintett körzet képviselője, Rezák ­László és Tokaji Gyula tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt másfél év beruházásairól, valamint válaszoltak a helyiek kérdéseire is.

A találkozón Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester is jelen voltak.

A fórum fő témája a közlekedés, a köztisztaság, valamint a közbiztonság kérdése volt. Kiderült, a Simon­ Ferenc úti buszmegálló környékén eddig ­jogi akadályok miatt nem lehetett gyalogátkelőhelyet léte­síteni.

Idén azonban elkezdődhet a zebra kialakítása – járdákkal és megfelelő megvilágítással. A Kölcsey úton azonban nem lesz új buszmegálló, mert az úttest a nagyobb méretű járművek közlekedésére alkalmatlan.

A Kocsoros úton megvalósult a fekvőrendőrök elhelyezése, a Kölcsey utcában még az idén elkezdődik a felszerelésük. A Kertész utcai lakók többször fordultak az önkormányzathoz segítségért: ők járdát szeretnének.

Ez azonban rendkívül magas költséggel járna, így a terv egyelőre kivitelezhetetlen.

Elhangzott, az illegális szemétlerakások elszaporodtak a környéken.

Szalay Ferenc szerint csak összefogással lehet megállítani a szemetelőket.

Azt tanácsolta, bátran fotózzák le őket, írják fel a rendszámot és tegyenek bejelentést a rendőrségen.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

Újra szóba került a szandai elkerülőút és a Csáklya utcai belső ­Tisza-híd építése. A városvezetők türelemre intették a lakosokat: először épüljön meg az északi elkerülőút.

Szalay Ferenc ígéretet tett arra, hogy még az ősszel kijavítják a kerékpárutak repedéseit és megvizsgálják a közlekedési tükrök kihelyezését is.

J. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!