TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2017.09.25. 10:28

A sorozatos visszaélések miatt többmilliós kár érte a miklósi önkormányzatot

– Az elmúlt időszakban több forrásból olyan jelzés érkezett hozzám, amelyek arra utaltak, hogy a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatalban olyan jogellenes cselekmények történtek, melyek jelentős kárt okoztak Törökszentmiklós Város Önkormányzatának – erősítette meg honlapunknak a város jegyzője.

Dr. Libor Imre elmondta, öttagú bizottságot állított fel az ügyek kivizsgálására.

– Ezt követően belső vizsgálatot rendeltem el, és az eddigi eredmények szerint egy olyan visszaélés-sorozatot tártunk fel, melynek alapján az önkormányzatot több millió forintos kár érte – állítja a jegyző.

– Egy tavalyi, az Állami Számvevőszék által készített jelentés szerint – mely a 2011-től 2015 márciusáig tartó időszakot vizsgálta – rámutatott arra, hogy az önkormányzat belső kontrolljának hiánya, illetve a munkafolyamatok szabályozatlansága magas korrupcióveszélyt hordoz magában – folytatta dr. Libor Imre, aki hozzátette, emiatt történt 2017 év elején a szervezeti struktúra átalakítása is.

– A lefolytatott vizsgálat alapján szeptember huszonegyedikén a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon ismeretlen elkövető ellen büntetőfeljelentést tettem.

– A feljelentéstől függetlenül a belső vizsgálat tovább folytatódik, az eddig, a vizsgálatok okán személyemet ért rágalmazó és becsületsértő cselekmények tekintetében a szükséges jogi lépéseket meg fogom tenni – nyomatékosította a köztisztviselő.

A jegyző hozzátette, a nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban nem mondhat többet.

Molnár-Révész Erika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!