Oktatás

2017.08.08. 14:14

A következő tanévtől az Ön gyermeke is ingyen kaphat tankönyvet

Bár javában tombol a nyár, a tanévkezdés pedig­ csak a diákok rémálmaiban fordul elő, az iskolák egy részében már várják őket a tankönyvek.

Képünk a szajoli iskolában készült csütörtökön, itt már átvették az oktatási anyagot.

Fotó: Mészáros János

A héten megkezdődött a tankönyvek ­kiszállítása. Megyénkben két részletben – ezekben a napokban, illetve augusztus 20 után – érkeznek a könyvek és munkafüzetek, melyeket a tanulók többsége már térítésmentesen kap.

Szeptembertől ugyanis az általános iskolák nyolc évfolyamán, illetve a középiskola első évfolyamát kezdőknek, illetve szüleiknek sem kell fizetniük ezért. Mindezen túl, rászorultsági alapon a 10–12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat.

Képünk a szajoli iskolában készült csütörtökön, itt már átvették az oktatási anyagot.
Fotós: Mészáros János

A gyártási folyamat hétfőn zárult le, ezt követően kezdődhetett meg, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Ezzel az előválogatással jelentős mértékben egyszerűsödik az iskolákban dolgozók munkája.

Szintén az iskolakezdést segíti, hogy a szeptemberi ­családi pótlékot már augusztus végén, iskolakezdés előtt megkapják a családok, ezzel is csökkentve a terheket.

Sz. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!