GYÓGYSZOLGÁLAT

2017.07.16. 12:52

Újabb fél évszázadába kezdett a MÁV Kórház

Jubileumi Ünnepi Tudományos Napot rendeztek az ötven éves MÁV Kórház előtt tisztelegve a szolnoki városháza Hubay Ferenc dísztermében a napokban.

Szilvási Zsuzsa

Dr. Rudner Ervin főigazgató-főorvos a MÁV Kórház parkjában az intézmény vezetése és kollektívája tisztelete jeléül fát ültetett és emléktáblát avatott

Fotó: Fodor Orsolya

A rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester. Azt megelőzően pedig az intézmény parkjában az elmúlt fél évszázadra emlékezve fát ültettek, illetve a tavaly elhunyt dr. Tarján Péter belgyógyász, immunológus főorvos tiszteletére emléktáblát avatott fel dr. Rudner Ervin főigazgató-főorvos.

Dr. Kállai Mária köszönetet mondott az elmúlt ötven évért, és az intézményben folyó színvonalas gyógyító munkáért. Mint mondta, az intézmény dolgozóinak magas szintű szakmaisága garantálja, hogy a betegek elégedetten távozzanak, nem véletlen, hogy a szolnoki MÁV Kórház jó híre messzire jutott az országban. – Ebben az elmúlt fél évszázadban volt olyan időszak, amikor veszélybe került az intézmény jövője, de a kórház kollektívája nem adta fel. A kitalált új struktúra bevált és napjainkban a Szolnoki MÁV Kórház mozgásszervi aktív és mozgásszervi krónikus ellátást biztosító szakkórházként működik. A területi ellátási feladatai mellett megmaradt országos szinten a vasutas biztosítottak szakellátása is. Az elmúlt évek szakmai és gazdasági eredményei bizonyítják, hogy jó úton jár a kórház. Az itt folyó kiváló szakmai munka eredménye az is, hogy az intézmény regionális mozgásszervi rehabilitációs központtá vált – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Dr. Rudner Ervin főigazgató-főorvos a MÁV Kórház parkjában az intézmény vezetése és kollektívája tisztelete jeléül fát ültetett és emléktáblát avatott

– Az, hogy ma itt vagyunk, számomra tökéletesen igazolja: 2006-ban nem hiába mentünk sokszázan tüntetni a szolnoki MÁV Kórház bezárása ellen. Az intézmény a tiltakozások hatására megmaradt, s megújult, megerősödött – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvény köszöntőjén. – Nekünk, szolnokiaknak ez az intézmény jövőnk egyik záloga. A szolnoki adottságok, a reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre kiváló gyógyvizünk az intézmény hatalmas szakmai tapasztalatával együttesen komoly vonzerőt jelenthet már a közeljövőben. Ezért az intézmény rendkívül sokat is tesz, hiszen az elmúlt években számos fejlesztés valósult – emelte ki Szalay Ferenc, hozzátéve: manapság, amikor az egészségügy területén a kormányzatra váró feladatok mindannyiunk előtt ismertek, jó látni, miként fejlődnek kórházaink. A Hetényi Géza megyei kórházban több mint tizenkétmilliárd forint értékű beruházás történt az elmúlt években, míg a MÁV Kórházban kétmilliárdos nagyságrendben újult meg maga az épület, s a műszerek, kórtermek – emlékeztetett a polgármester.

A rendezvényen az elismerések átadását követően tudományos előadások hangzottak el, melyek az egészségügy számos területét érintették, de történelmi visszaemlékezéseket is hallhattak a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!