Fontos vizsgálat

4 órája

Szünetel a mobil tüdőszűrés a vármegyében, a szolnoki rendelőintézetben várják a lakosokat

Számos település kapott arról értesítést az elmúlt időszakban a Hetényi Géza Kórháztól arról, hogy elmaradnak a szeptemberi, településekre kihelyett tüdőszűrő vizsgálatok. A mobil tüdőszűrés szünetelési ideje alatt a szolnoki rendelőintézetben meghosszabbított időtartamban, reggel 7 és este 19 óra között várják a vizsgálatra érkező betegeket.

Molnár-Révész Erika

Évek óta biztosította a vármegyei települések számára bizonyos napkon a mobil tüdőszűrés lehetőségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet. A lakosságot azonban nemrég arról értesítette az intézmény, hogy ezek a kihelyezett vizsgálatok határozatlan ideig elmaradnak.

mobil tüdőszűrés,Jászkunság,Szolnok
Határozatlan ideig szünetel a mobil tüdőszűrés a vármegyében, a szolnoki rendelőintézetbe várják a pácienseket
Fotó: Mészáros János

A mobil tüdőszűrés elmarad, de hosszabb ideig fogadják a pácienseket a rendelőintézetben

– Az elmúlt 15 év betegforgalmi adataiból kiderül, hogy a mobil tüdőszűrés résztvevőinek száma közel a harmadára csökkent. Éppen ezért kórházunk arra törekszik, hogy a szolnoki rendelőintézetben működő fix állomás elérhetőségét bővítse. Ennek megfelelően az eddigiekhez képest jelentősen meghosszabbított rendelési idővel, minden hétköznap reggel 7-től este 19 óráig várjuk az intézményben a pácienseket. A szükséges további gondozásra a korábbiakhoz hasonlóan, a vármegye több településén működő tüdőgondozói rendeléseken van lehetőség. A Hősök terén elérhető meghosszabbított rendelési időtartam biztosította lehetőséggel az elmúlt hetek tapasztalatai alapján nagy számban élnek térségünk lakói – válaszolta kérdésünkre Piroska Miklós, a kórház főigazgatója.

Az intézményvezető hangsúlyozta, ez a változás nem érinti az egyéb szűrővizsgálatokat végző mobil állomások menetrendjét, például a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program szűrőbuszát, ami előre meghatározott rend szerint járja a településeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában