Közélet

2008.09.09. 13:30

Szabad a vásár! - Eladják a falut?

A tiszaderzsi önkormányzat búcsút mondhat minden értékesíthető vagyonának. A település január elején jutott csődbe. A bíróság pedig a közelmúltban elrendelte a vagyonfelosztást.

T. J.

Dr. Bóta Mihály jegyző elmondta: a jogszabályok szerint 210 nap állt volna rendelkezésre a hitelezőkkel való megegyezésre. Az adósságrendező bizottság el is készített egy egyezségi javaslatot, amit július 10-én megküldtek a település minden önkormányzati képviselőjének és a polgármesternek. A képviselő-testületnek augusztus 5-ig kellett volna döntenie a tervezetről, ám az önkormányzat augusztus 13-án ült össze, így a település kicsúszott a határidőből és a bíróság elrendelte a vagyonfelosztást.

Ez azt jelenti, hogy a település minden értékesíthető vagyonát pénzé kell tenni. Ez azonban nem sok, hiszen a kötelező feladatok ellátáshoz szükséges eszközöket, ingatlanokat természetesen nem lehet eladni. Így csupán néhány üres telek és egy-két romos épület és néhány eszköz értékesíthető — tudtuk meg a jegyzőtől. Dr. Bóta Mihály szerint a vagyonfelosztással mindenki rosszul jár, hiszen a település elveszti vagyontárgyait, a befolyó pénz pedig aligha lesz elég minden hitelezői igény kielégítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!