Közélet

2008.09.10. 13:02

Paprikás a hangulat Tiszaderzsen

Tiszaderzsen talán elkerülhető lett volna az önkormányzati vagyonfelosztása, ha a polgármester idejében összehívja a képviselő-testületi ülést — véli a település jegyzője. Dr. Bóta Mihály szerint ugyanis ha időben elfogadják a képviselők az adósságrendezési tervet, akkor még lett volna lehetőség a megegyezésre a bankokkal is. Herédy Dezső, polgármester szerint viszont rajta nem múlott semmi.

T. J.

A jegyző érdeklődésükre elmondta az adósságrendezési terv már július 10-én elkészült, melyről a végső szót a képviselőknek kellet kimondaniuk. A jogszabályok szerint a polgármesternek nyolc napon belül kellett volna összehívni az önkormányzati ülést. Ám a faluvezető az ülést augusztus 13-ára tűzte ki, a megegyezésre szabott határidő utánra. Ráadásul ezen a terv nem is kapta meg az elfogadáshoz szükséges minősített többséget. Ezt követően a képviselők újabb testületi ülést kezdeményeztek. Erre szeptember 5-én került sor, amikor már rábólintottak az adósságrendezési tervre.

Dr. Herédy Dezső, polgármester szerint rajta nem múlott semmi. Lehetőség lett volna a megegyezésre szabott határidő meghosszabbítására. Ám azt a bíróság nem adta meg, mert késve kérte meg az adósságrendezési bizottság vezetője. A polgármester szerint egyébként az augusztus közepi időpont volt a legmegfelelőbb az önkormányzati ülésre. A miértre azonban nem tudott válaszolna, mint mondta, ahhoz előbb újból át kellene tanulmányozni a dokumentumokat.
Az adósságrendezési bizottság elnökét még nem sikerült elérnünk. Bóta Mihály, jegyző szerint az sem segített volna, ha megadja a bíróság a határidő hosszabbításra az engedélyt. Az újabb harminc nap akkor járt volna le, amikor a képviselők elfogadták az adósságrendezési tervet. A határidőig viszont a hitelezőkkel is elfogadtatott, aláírt egyezséget kellet volna a bíróságra eljuttatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!