Közélet

2008.08.01. 13:43

Beiktatták az új megyei rendőrkapitányt

Beiktatták Dr. Simon Tamás ezredest, a Megyei Rendőr-főkapitányság új vezetőjét Szolnokon. Megbízatását személyesen vehette át Dr. Bencze József országos rendőrkapitánytól.

Németth Gergő

Mint ismeretes Simon Tamás elődje Dr. Házi István vezérőrnagyot május
16-án, nyolc évnyi kapitányi szolgálat után az Országos
Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatójának nevezték ki.

Feladatait ideiglenesen — Simon Tamás augusztus 1-i kinevezéséig — Molnár András ezredes, bűnügyi igazgató látta el. Simon Tamás egyébként hibátlan ajánlólevéllel érkezett Szolnokra, ugyanis korábban az ORFK bűnügyi főosztályvezetője volt illetve az autópálya rendőrség parancsnoki tisztét is ellátta. Mint, ahogy Bencze József fogalmazott az ezredes minden olyan adottsággal rendelkezik, ami szükséges egy megyei kapitányság megfelelő irányításához.

Egyelőre még nem költözik

Simon Tamás Budapesten, a ferihegyi repülőtér mellett lakik. Ahogy az ezredes kérdésünkre elmondta családi okok miatt egyelőre még nem költözik Szolnokra. Bár az új kapitánynak nincs megyei kötődése, mint hangsúlyozta igyekszik hogy mihamarabb legyen.



— Egy jól működő kapitányság átvételére kaptam megbízást. Szeretném a
lehető legrövidebb idő alatt megismerni az itteni helyzetet — vette át a
szót az új rendőrkapitány. — A legfontosabb feladatokat két részre —
személyes és szakmai — bonthatom. A személyes feladataim közé tartozik majd megismerni a megye rendőri állományát illetve minél hamarabb beilleszkedni a helyi közéletetbe. A szakmai feladatok közé pedig a rendőri létszám stabilizálását valamint közlekedésbiztonság javítását sorolnám.

új vezetőjét Szolnokon. Megbízatását személyesen vehette át Dr. Bencze

József országos rendőrkapitánytól.

Németth Gergő Egyelőre még nem költözik Simon Tamás Budapesten, a ferihegyi repülőtér mellett lakik. Ahogy az ezredes kérdésünkre elmondta családi okok miatt egyelőre még nem költözik Szolnokra. Bár az új kapitánynak nincs megyei kötődése, mint hangsúlyozta igyekszik hogy mihamarabb legyen.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!