Közélet

2008.07.04. 12:05

Dr. Simon Tamás kinevezését javasolják a főkapitányi posztra

Dr. Simon Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóság bűnügyi főosztályvezetője kinevezését javasolja Bencze József országos rendőrfőkapitány Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitányának.

BGY

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Dr. Simon Tamás lesz az új főkapitány?
[/caption]Dr. Simon Tamás ezredes, rendőrségi főtanácsos kinevezését e posztra jövő pénteki, rendkívüli ülésén a megyei közgyűlés is megtárgyalja, és a határozati javaslat szerint ezt támogatja is.

A leendő megyei főkapitány 48 éves, és pályafutása során egyebek mellett vezette a budapesti III. Kerületi Rendőrkapitányságot, és az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálat Autópálya-rendőrség közlekedési parancsnoka is volt. Jelenlegi bűnügyi főosztályvezetői posztját 2006. novembertől tölti be. Mint a képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésben áll, dr. Simon Tamás eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként több alkalommal részesült különböző szintű elismerésben, kitüntetésben, dicséretben és jutalomban.

A belügyminiszter 1997-ben soron kívül léptette elő rendőr ezredessé. Nős, két gyermek édesapja. Megyénk korábbi főkapitányát, dr. Házi István dandártábornokot az igazságügyi és rendészeti miniszter az ORFK bűnügyi főigazgatójának nevezte ki május 16-i hatállyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!