Közélet

2008.01.04. 13:40

Csődhelyzetben van a tiszaderzsi önkormányzat

Mint arról korábban beszámoltunk, a derzsi helyhatóságnál összesen 26,5 millió forintnyi lejárt határidejű közüzemi szállítói tartozás halmozódott fel.

SZOLJON

Dr. Bóta Mihály jegyző most arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a telefontársaság egyirányúsította a polgármesteri hivatal telefonvonalát, így onnan nem lehet telefonálni, de az áram- és gázszolgáltatást is bármikor leállíthatja a szolgáltató. Egyelőre kérdéses, hogy lesz-e pénz a januári munkabérek és segélyek kifizetésére, utóbbi határideje január 5. Az érintettek már jelentkeztek járandóságukért, de azt még nem kapták meg.  Időközben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság  a polgármester kezdeményezésére elrendelte az adósságkezelési eljárás megindítását és gondnokot jelölt ki a település pénzügyeinek rendezésére.

A bírósági végzés a cégközlönyben való közzététel után lép hatályba. Azután a pénzügyi gondnok vezetésével, a polgármester, a jegyző, a pénzügyi bizottság elnöke és még egy képviselő részvételével adósságrendezési bizottság alakul, amely számba veszi az adósságokat és dönt bizonyos gazdasági kérdésekben. Emellett  30 napon belül válságköltségvetést kell készíteni a kötelező feladatok biztosítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!