Kispályás foci

2008.01.14. 11:44

Nemzeti siker a Feinbau Kupán

Sérült játékosa, Pelles András javára ajánlotta fel a Feinbau Kupa teremfocitornán szerzett pénznyereményét a tiszafüredi Nemzeti Étterem legénysége.

SZOLJON

A torna végeredménye

1. Nemzeti Étterem, 2. Viktor Security, 3. Stabil FC, 4. Mangalicum.

A torna gólkirálya: Kabát Róbert (Mangalicum), legjobb kapus: Ulvicki Attila (Nemzeti), mezőnyjátékos: Lázár Mátyás (Viktor).

A tiszafüredi Nemzeti Étterem csapatának sikerével zárult az abonyi Feinbau Kupa országos teremlabdarúgó torna. A Tisza-tavi gárda valóban megérdemelten diadalmaskodott, hiszen mind a hét találkozóját megnyerte, ráadásul gólkülönbsége is (29-10) is impozáns. A fürediek nem csak játékukkal vívták ki a közönség, illetve az ellenfelek elismerését, hanem nemes gesztusukkal is. A nyári Totó Kupa első helyével egy barcelonai utazást nyerő gárda meghatározó játékosa, Pelles András a nyíregyházi elődöntőben súlyos sérülést, térdszalag-szakadást szenvedett, így lemarad(na) a spanyolországi kirándulásról. Csapattársai most úgy döntöttek, hogy az abonyi tornán nyert pénzösszegből fedezik a népszerű Peló útját, aki így velük tarthat tavasszal az Ibériai-félszigetre.
Nem véletlen hát, hogy a Kovács Péter, Ivitz Zoltán vezérelte együttes valamennyi meccsén oroszlánként küzdve aratta sikereit. Hasonlóan remekül szerepelt a a szolnoki Viktor Security együttese, melynek megszokott alapcsapatából ezúttal már hiányzott a Pápára szerződött Schrancz Balázs és a sérült Strasszer László. Ott volt azonban a Kenesei, Kovacsics, Lázár trió melynek semlegesítése nem volt egyszerű feladat, sőt az ukrán első osztályban légióskodó Nagy Zsolt és a kapus Rácz Róbert is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ennek ellenére a fináléban alul maradtak a fürediekkel szemben. A szolnoki kispályás bajnokság első osztályának bajnoka, a Stabil együttese - a jászberényi Mohácsi Gáborral megerősítve - egyedül a Nemzeti gárdájával nem bírt a kétnapos torna során, s ez harmadik helyet ért számára. A legjobb négy közé verekedte magát a Mangalicum legénysége, melyet egykori és jelenlegi MÁV-Mondi, illetve váci játékosok alkottak (Páles, Sinkó, Szalai, Lázár Zs.), ám hiába volt rendkívül gólerős Kabát Róbert, végül lecsúsztak a dobogóról. A torna erősségére jellemző, hogy a futsal-válogatott Baranyai Pál vagy az egykori újpesti Szanyó Károly csapata már a csoportselejtezőkből sem tudott továbbjutni.

A torna gólkirálya: Kabát Róbert (Mangalicum), legjobb kapus: Ulvicki Attila (Nemzeti), mezőnyjátékos: Lázár Mátyás (Viktor).

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!