Kispályás foci

2008.01.07. 12:19

A hazai nézők kifütyülték saját játékosaikat

Az elmúlt években a legjobb hangulatú teremfoci tornákat általában Tiszafüreden rendezték. Profi szervezők, sok néző, parázs meccsek, egyszóval minden adva volt a jó szórakozáshoz.

Gelei József

Ismert játékosok a parketten

Suki Team: Tamás, Trencsényi, Lovas (futsal-válogatott)

Viktor Sec.: Schrancz, Kerényi (Pápa), Nagy Zs. (Ukrajna),

T-Plasztik: Rézsó, Antal, Ulvicki (Sz. MÁV-Mondi), Weisz (Tatabánya), Szűcs L. (Integrál-DAC)

Nemzeti: Irhás (Bőcs), Fekete V., Olasz (Mezőkövesd), Tóth Gy. (futsal-vál.)

Stahlbau: Faggyas (DVTK), Baranyai, Lódi, Szente, Sivák (fustal-vál.)

Mezőtúr: Hevesi-Tóth (Jászberény)

Baranyi Team: Kopunovics (ex-FTC), Béres (Tatabánya)

Most azonban valami megszakadt a Tisza-tó fővárosában megrendezett, a Város Napja rendezvény-sorozathoz kapcsolódó országos viadalon. Sajnálatos sérülés, ütés, köpés és ami mindennél jobban felbőszítette a jelenlévő nézőket, a szurkolókat "hülyének" néző futballisták komolytalan játéka. Hiába zajlott sokáig minden a megszokott menetrend szerint, hiába láthattak a drukkerek látványos kapusbravúrokat, parádés gólokat, a középdöntő utolsó mérkőzésén produkált "bundameccs" mindent anulált.
A torna titkos favoritjának tartott balmazújvárosi együttes kapusa, Bákonyi Norbert a legjobb 12 között vívott meccsen súlyos sérülést szenvedett. Merész kivetődését követően hiába próbálta átugrani Rezes László (Viktor Security), pont a földön tovább hempergő kapus fejére lépett. A portásnak az első orvosi vizsgálatok szerint elört az orra, bevérzett a szeme, emlékezet kiesése lett, s a mentők nyakmerevítőben szállították kórháza. Az eset abszolút vétlen balesetnek minősíthető, hiszen a fiatal csatár a fizika törvényeit nem győzhette le. Hiába ugrotta át magas ívben a fekvő kapust, nem számíthatott rá, hogy az a földön tovább csúszva éppen alá kerül. Már ez az eset is rányomta bélyegét a hangulatra, ám mikor az NB I-es futsaljátékos, a tavalyi torna gólkirálya, Simon Péter - miközben a másik térfélen zajlott a játék - szándékosan lekönyökölte a futsal-válogatott Trencsényi Jánost (Suki Team), majd leköpte a rátámadó Szitkó Róbertet, a közönség hangosan fejezte ki nem tetszését. Az ütés következtében a vétlen játékos orrtörést szenvedett, így nem véletlen, hogy csapata feljelentette a magáról megfeledtkezett Simont az MLSZ futsal bizottságánál.
Mindezekre sajnos még rá lehet fogni, hogy benne van a játékban, ám az igazi "feketeleves" csak ezután következett. Az elődöntőbe jutásért rendezett utolsó összecsapáson két tiszafüredi (Stahlbau, Nemzeti) együttes találkozott. A riválisok eredményeinek ismeretében könnyedén kiszámítható volt, hogy döntetlennel mindketten továbbléphetnek. Nos egy perccel a meccs vége - miközben futóórával ment a mérkőzés - előtt 4-1-re vezetett a Stahlbau gárdája, a vége mégis 4-4 lett. Az utolsó találatnál a sokszoros magyar válogatott Baranyai Pál úgy passzolta oda rárontó ellenfelének a labdát, mintha csapattársak lettek volna. Ekkora arcátlanság láttán aztán elszakadt a cérna a nézőkben. Füredi csapatok ide, füredi csapatok oda, akkora füttykoncertet rendeztek, amilyet talán még soha nem hallott a Benedek Tibor Sportcsarnok. Talán egyetlen ember tudta megőrizni valamennyire higgadtságát. Ábrahám Tamás, a Nemzeti Étterem csapatának vezetője azonnal visszaléptette együttesét a folytatástól.
Így legalább a zárófelvonás ismét a labdarúgásról szólhatott. Ebben egyértelműen a Suki Team gárdája - a berettyóújfalui Mezei Vill futsalegyüttese "civilben" - volt a legjobb. A döntőben magabiztosan diadalmaskodott a hajrára erejével teljesen elkészült Viktor Security (Rácz R., Schrancz, Nagy Zs., Rezes) ellen. A torna harmadik helyén a T-Plasztik (Rézsó, Antal, Ulvicki, Kerényi, Szűcs L., Weisz) csapata végzett.

Viktor Sec.: Schrancz, Kerényi (Pápa), Nagy Zs. (Ukrajna),

T-Plasztik: Rézsó, Antal, Ulvicki (Sz. MÁV-Mondi), Weisz (Tatabánya), Szűcs L. (Integrál-DAC)

Nemzeti: Irhás (Bőcs), Fekete V., Olasz (Mezőkövesd), Tóth Gy. (futsal-vál.)

Stahlbau: Faggyas (DVTK), Baranyai, Lódi, Szente, Sivák (fustal-vál.)

Mezőtúr: Hevesi-Tóth (Jászberény)

Baranyi Team: Kopunovics (ex-FTC), Béres (Tatabánya) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!