Egyperces

2016.11.21. 11:10

Tragikus műalkotást szült a természet: párbaj közben fagytak jégbe a szarvasok

Címkék#Hírkereső

Összeakadt az agancsuk, és beszakadt alattuk a tó jégpáncélja.

BAMA

Látványos illusztrációt készített Alaszka ahhoz, hogy milyen kegyetlen bír lenni a természet: párbajozó jávorszarvasok fagytak bele egy tóba.

— FSologists Alaska (@FSologists_AK) ">2016. november 15.

A drámai jelenetet az Unalakleet nevű kisváros határában fedezte fel Brad Webster, aki csak körbe akarta vezetni a barátját, és meg akarta neki mutatni, milyen a közeli tó befagyott jegén járni. Amikor a tóhoz értek, akkor látták meg a vastag jégpáncél alól előmeredő agancscsúcsokat.

— KOMO News (@komonews) ">2016. november 19.

Felfedezésüket a ">Facebookon osztották meg, ahol az azonnal virálissá vált, ennek következtében pedig a Washington Post is megírta a sztorit. A Post egy alaszkai vadszakértőt is megszólaltatott, aki azt mondta, nem ritka, hogy párbaj során végzetesen összeakad a szarvasok agancsa, akik így életük végéig össze lesznek bilincselve. Életük vége pedig ilyenkor rendszerint hamar eljön, hiszen a fejüknél összenőve nem tudnak rendesen mozogni.

A legvalószínűbb az, hogy itt is ilyesmi történhetett: összeakadás után mentek a jégre, ami beszakadt alattuk, és mindketten megfulladtak. Az egyik jávorszarvas koponyája be volt törve, a sérülést feltehetően a riválisa agancsa okozta a párbaj során. Ebben a csatában viszont nem voltak győztesek: a természet néha nagyon kegyetlen tud lenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!