Copa América

2019.06.21. 08:20

Megszerezte első pontját Japán

Az első fordulóban Japán 4-0-ra kapott ki Chilétől.

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Guilherme Hahn

Japán válogatottja 2-2-es döntetlent játszott Uruguay csapatával a Brazíliában zajló labdarúgó Copa América csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

A dél-amerikai csapat elképesztő iramban kezdte a meccset, Luis Suárez már az első percben vezetést szerezhetett volna, de a félpályás lövése néhány centivel elkerülte a kaput – kezdte beszámolóját az Origo.

A 3. percben már a japánoknak is volt helyzete, de Okazaki Sindzsi nyolc méterről kapu mellé lőtt. A 14. percben ismét Suárez veszélyeztetett, de a kapus kezébe fejelt Cavani tökéletes beadása után – folytatták.

A 25. percben gyönyörű góllal szereztek vezetést a japánok. Miyoshi Koji futott el a jobb oldalon, egy testcsellel becsapta Diego Laxaltot, majd éles szögből a rövid felsőbe lőtt. Egy perccel később megfogyatkozhattak volna az uruguayiak, amikor egy labdavesztés után Diego Godín utolsó emberként felöklelte a ziccerben kilépő Okazakit, de a játékvezető még csak szabadrúgást sem fújt.

A 29. percben viszont tizenegyest kaptak a dél-amerikaiak. Cavani lábára Naomicsi Ueda tartott rá, a bíró először továbbengedte az esetet, de a videobíró jelzésére befújta a tizenegyest, amit Suárez értékesített.

A fordulás után ismét a japánok kerültek előnybe.

Az 59. percben Okazaki rossz beadását Muslera ütötte rossz helyre, a kipattanóra érkező Miyoshi pedig közelről a hálóba lőtt. A folytatásban az uruguayiak mentek az egyenlítésért, Suárez minden szögből tüzelt, de csak nem akart megszületni a második gólja. A 65. percben aztán Nicolas Lodeiro szögletét Jose Gimenez csúsztatta a kapu bal oldalába. A folytatásban már a dél-amerikaiak irányítottak, a 80. percben Suárez még egy kapufát is fejelt, de az eredmény már nem változott.

https://streamable.com/jwzns

Uruguay négy pontjával továbbra is vezeti a C-csoportot, Japán egy ponttal a harmadik helyen áll.

Eredmény, 2. forduló, C csoport

Uruguay-Japán 2-2 (1-1)

------------------------

gólszerzők: L. Suárez (32., tizenegyesből), Giménez (66.), illetve Mijosi (25., 59.)

Forrás: MTI

Borítókép: Japán játékosok örülnek 2019. június 20-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!