Lábtoll-labda

2 órája

Négy számban is az újszásziak diadalmaskodtak

A 21. Újszász Kupával kezdetét vette az őszi szezon a felnőtt lábtoll-labdázók számára. A ranglista versenyen csapat, páros és vegyes páros számok követték egymást, amelyben négy klub játékosai léptek pályára. Közülük az ötből négy számban is a közelgő kínai világbajnokságra készülő újszásziak diadalmaskodtak.

Varga Csaba

Férfi csapatban Nagykanizsa Újszász I. döntőt láthatott a lelkes publikum. Az első játszmát a kanizsaiak nyerték, ám a folytatásban a Kökény Zoltán, Kökény Martin, Rab Alexander, Lakatos Zoltán összeállítású gárda fordított, és ezzel begyűjtötte a győzelmet.

lábtoll-labda
A női csapatverseny érmesei (balról): 2. Kovács Evelin, Kovács Brigitta, Kenyeres Lívia, Ézsiás Fanni (Újszász), 1. Diós Letícia, Farkas Lilla, Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet (Újszász), 3. Pál Diána, Berezvai Barbara, Horváth Lili (Cserszegtomaj)
Fotó: Farkas Lilla

A hölgyek fináléjában Újszász két csapata találkozott, ahol a Hungarian Openen bronzérmes Szaszkóék ponterős talpalásokkal és dinamikus játékkal két sima játszmában győzték le Kovácsékat.

A férfi párosban a ranglistavezető nagykanizsai Lukács testvérek, voltak az újszászi Rab Alexander–Kökény Martin duó ellenfelei a fináléban. Végül egy–egyes állást követően a vendégek döntő szettben két pont különbséggel győztek.

A női párosban a korábbi ranglistavezető Farkas Lilla és Kovács Evelin ősztől új társakkal folytatják a versenyzést. Kovács Dániel Petrával, míg Farkas régi páros társával, Ézsiás Fannival játszik ismét. A fináléban a Hornyák Erzsébet–Szaszkó Dorka duó nem tudott mit kezdeni az Ézsiás–Farkas párossal szemben, így az utóbbiak nyertek két szettben.

Vegyes párosban pedig a Kovács Brigitta–Rab Alexander kettős három szettben bizonyult jobbnak a Farkas Balázs–Szaszkó Dorka duónál.

Az Újszász Kupa győztesei a három versenyszám alapján: Rab Alexander két első és egy második helyezéssel és Szaszkó Dorka egy első és két második helyezéssel.

Eredmények:

Férfi csapat: 1. Újszászi VVSE I. (Kökény Zoltán, Kökény Martin, Rab Alexander, Lakatos Zoltán), 2. Kanizsa Lábtoll Klub (Lukács Márton, Baranyai Benett, Lukács Benedek, Szebasztián Költő, 3. Újszászi VVSE II. (Kulcsár Zalán, Nagy László, Németh Márk, Farkas Balázs).

Női csapat: 1. Újszászi VVSE I. (Diós Letícia, Farkas Lilla, Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet, 2. Újszászi VVSE II. (Kovács Evelin, Kovács Brigitta, Kenyeres Lívia, Ézsiás Fanni, 3. Cserszegtomaji SK) (Pál Diána, Berezvai Barbara, Horváth Lili).

Férfi páros: 1 Lukács Márton–Lukács Benedek, 2. Rab Alaxander–Kökény Martin, 3. Nagy László–Németh Márk.

Női páros: 1. Farkas Lilla–Ézsiás Fanni, 2. Hornyák Erzsébet– Szaszkó Dorka, 3. Kovács Evelin–Dániel Petra.

Vegyes páros: 1. Rab Alexander–Kovács Brigitta, 2. Farkas Balázs–Szaszkó Dorka, 3. Németh Márk–Dániel Petra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában