Járvány

2020.07.13. 10:30

Bach: egyszerűbb lett volna törölni az olimpiát

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

This handout picture released by International Olympic Committee (IOC) on June 10, 2020 shows IOC president Thomas Bach holding a press conference under the Olympic rings following a executive board meeting at the IOC's headquarters in Lausanne, on June 10, 2020. - Olympic chief Thomas Bach on May 10, 2020 refused to be drawn on athletes taking a knee in protest against racism, insisting the body representing them must explore ways they can express themselves "in a dignified way". Many sportspeople across the globe have made a kneeling protest to pay homage to George Floyd, a black American killed by a white US policeman in May, in an act described as anti-racist solidarity. (Photo by Greg MARTIN / OIS/IOC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / IOC/ GREG MARTIN" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / OIS / IOC

Fotó: Greg Martin

„A NOB-nak könnyebb lett volna a játékokat vis maiorra hivatkozva törölni, így megkaptuk volna a biztosítási összeget.

De mi azért vagyunk a NOB-ban, hogy megszervezzük az ötkarikás játékokat, és nem azért, hogy töröljük”

- idézte a német sportvezető L'Equipe-nek adott nyilatkozatát az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál.

Thomas Bach hozzátette: a pandémia okozta válság megmutatta, hogy nagyobb szolidaritásra van szükség úgy a sportban, mint a társadalomban.

„Remélem, hogy ez az egész a jövőben még jobb együttműködést eredményez majd a nemzetközi szövetségek és nagy sportesemények szervezői között”

- emelte ki.

A tokiói olimpia eredetileg ebben a hónapban kezdődött volna, a járvány miatt azonban példátlan módon márciusban úgy döntöttek a szervezők és a NOB, hogy egy évvel eltolják a világ legnagyobb sporteseményét. A közelmúltban egyre több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát, hogy vakcina nélkül még jövőre sem lehet megrendezni az olimpiát. Egy közvélemény-kutatás szerint hasonló véleményen van a japánok 77 százaléka is.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!