LABDARÚGÁS

2018.03.29. 08:36

Megyei I. – Ha tapadni akar a Szajolra a Jánoshida, nyernie kell

Húsvétkor sincsen megállás, a 21. forduló összecsapásaival folytatódnak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Pabar Gyula

SZOMBAT, 15.30

JVSE-ROSENBERGER (3.) – JÁNOSHIDA (2.)

Vezeti: Bodac Tamás

Sok múlhat ezen a mérkőzésen a Jánoshidának. Egészen másként festene a dolog a vendégek szempontjából, ha az előző fordulóban kihasználják a Szajol botlását, mert abban az esetben most csupán két pont lenne a hátrányuk a listavezetővel szemben.

Mondani sem kell, a Jászárokszállás nem tartozik a legkönnyebb ellenfelek közé, főleg úgy, hogy rajta végképp nincs semmiféle teher. Elvégre, ha reálisan nézzük a dolgokat, a bajnoki cím megszerzésére vajmi kevés az esélye.

Sőt, a második hely megkaparintásához is az kellene, hogy a hátralévő meccsein lehetőleg ne veszítsen pontokat, bízva abban, hogy a Jánoshida többször is betlizik. Ami a felek legutóbbi találkozóját illeti, azt az Árokszállás nyerte 3–1-re még szeptemberben.

Igaz, akkor a Hidában sem Ábel Péter, sem Patócs Richárd sem pedig Szentes Bíró Tamás nem lépett pályára, mivel a strandfoci-válogatottal külföldön szerepeltek. De Ábel (kisebb sérülés) és Patócs (Jászberénybe igazolt) ezúttal sem fog játszani, ami ismét kedvezhet a JVSE-nek.

– Csalódást keltően szerepeltünk a Jászkisér ellen, ha azt a meccset megnyerjük, akkor a Hida elleni derbinek egészen más volna az apropója.

– Ott lebegne a szemünk előtt a második hely, így viszont ugyanolyan távol vagyunk tőle, mint egy héttel ezelőtt voltunk, ráadásul már hátrafelé is kell tekintenünk, mert az Újszász jön felfelé – hangsúlyozta Szerdahelyi Gábor, a Jászárokszállás edzője.

– Persze, a mérkőzésnek így is van egyfajta presztízsjellege, hiszen két előkelő helyen álló, támadófelfogású csapat vív meg egymással. Bízok benne, hogy jó futballal és gólokkal tudjuk kiszolgálni a közönségünket, amikkel az előző hetekben adósak maradtak a játékosaim.

– Biztosan nem lesz könnyű dolgunk, mivel vannak hiányzóink – beleértve magamat is –, ebből pedig egyenesen következik, hogy némileg át kell majd szerveznünk a játékunkat – fogalmazott Ábel Péter, a Jánoshida játékos-edzője.

– Mindezek ellenére képesnek tartom a csapatot a győzelemre, mivel jó képességű futballisták alkotják. Csupán az a kérdés, hogy ki, kik lövik majd a góljainkat.

– Több videót is megnéztem az Árokszállásról, így alaposan kielemeztem a játékukat, nem mellesleg többüket személyesen is ismerem, tudom, miben erősek. Hátul szerintem eléggé stabilak vagyunk, a középpályán kell majd jobban résen lennünk, hogy ne tudjanak gyors támadásokat vezetni.

A 21. forduló további párosításai

SZOMBAT, 10.00

BESENYSZÖG (14.) – SZAJOL (1.)

Vezeti: Szabó József

SZOMBAT, 15.30

MEZŐTÚR (10.) – RÁKÓCZIFALVA (13.)

Vezeti: Dobó Sándor

SZOMBAT, 15.30

ÚJSZÁSZ (4.) – KARCAG (7.)

Vezeti: Szénási Gábor

SZOMBAT, 15.30

FEGYVERNEK (9.) – TISZAFÖLDVÁR (15.)

Vezeti: Nagy Zoltán

SZOMBAT, 15.30

TÖRÖKSZENTMIKLÓS (5.) – KISÚJSZÁLLÁS (12.)

Vezeti: Seletye Róbert

SZOMBAT, 15.30

TÓSZEG (11.) – CSÉPA (8.)

Vezeti: Skultéti Csaba

VASÁRNAP, 15.30

JÁSZKISÉR (16.) – JÁSZFÉNYSZARU (6.)

Vezeti: Dobó Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában