Összefoglaló

3 órája

Kilenc évet is kaphat egy szolnoki drogkereskedő – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hankó Tamás és Kiss Henrik Ferenc, a szolnoki Damjanich János Múzeum múzeumbarát önkéntesei fémkeresővel indultak az 1849-es cibakházi ütközet nyomainak kutatására. Unikális tárgyi emlékekre bukkantak, melyről az egyik önkéntessel és F. Kovács Péterrel, a Damjanich János Múzeum régészével beszélgettünk.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Lesodródott az útról és az oldalára borulva állt meg egy személyautó szombat este Szolnokon, a Debreceni úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói stabilizálták a jármű helyzetét és kiemelték annak utasát. A baleset helyszínére mentő is érkezett.

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőri szolgálata az elmúlt időszakban több személyt vont ellenőrzés alá, akik, mint kiderült, kifogtak és megtartottak halakat, melyet a fogási naplóba nem rögzítettek, és néhány esetben élve kívánták elszállítani a vízpartról. A halgazdálkodási hatóság a határozatában a pénzbírság mellett az elkövetőt az állami horgászjegy váltásától is eltiltja, az eltiltás időtartama három hónaptól három évig terjedhet.

Egészségfórum a rákbetegekért. Ez volt a címe annak a rendezvénynek, melyet a mellrák elleni küzdelem égisze alatt tartottak a szolnoki polgármesteri hivatalban. Szakmai előadások szóltak arról, hogy mennyire fontos a megelőzés, az egészségtudatosság, s adott esetben az ápolás, a megfelelő ellátás és a támogató közeg. 

Az ügyész a Szolnoki Törvényszéken zajló egyik kábítószeres büntetőügy előkészítő ülésén kilenc év fegyházbüntetést indítványozott egy szolnoki drogkereskedőre. Az illető nem vitatja a bűnösségét, csupán a felajánlott kilenc évet sokallja. Az ügy ezért tárgyalásra került, ami még aznap a perbeszédekkel le is zárult.

Csak úgy pezsgett a parkett, valóságos örömtáncot lejtettek a szolnoki nyugdíjasok szombaton, az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett Szenior Örömtáncon.

Kazahsztán nomádjai: múlt és jelen címmel nyílt a napokban kiállítás a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban, mely november 20-ig látható.

A Török-Magyar Barátsági Szerződés és a Török Köztársaság megalakulásának 100. évfordulója alkalmából a Török-Magyar Kulturális Évad rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban rendezték meg az önkormányzat és a Kunszövetség a török-magyar kulturális kapcsolatok konferenciáját.

Nyugati dióburok-fúrólégy: egészen pontosan így hívják azt a hazánkban nem őshonos kártevőt, amely 2011-ben jelent meg Magyarországon. Ezzel a rovarral találta szemben magát Papp Károly is, aki a következőkben hasznos tanácsokkal és praktikákkal igyekszik felvértezni más diófa tulajdonosokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában