Galériával - Videóval

2021.06.02. 14:00

Kortárs szoborkiállítás nyílik a Szolnoki Galériában

A tárlatot szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Hartai Gergely

A Magyar Szobrász Társaság huszonöt éves fennállásának tiszteletére rendeztek kiállítást a Szolnoki Galériában. A tárlatot szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója nyitó beszédében kifejtette, a koronavírus-járvány miatt a múzeumi életben eddig csend honolt, éppen ezért nagy öröm, hogy ezekben a napokban már a nyitás jellemzi az intézmény munkáját.

Az eseményen megtudhattuk, hogy a város egyik jelképének számító helyszínen mintegy negyven alkotó nyolcvan művét láthatják majd az érdeklődők. Az alkotóktól grafikai műveket is kihelyeztek, melyek a galéria falain láthatók.

– A szobrászat egy olyan műfaj, amellyel lépten-nyomon, így például a köztereken is találkozunk. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy van egy hihetetlenül gazdag világa is, ami már a kiállítóterekbe kívánkozik – méltatta a kortárs kiállítás anyagát Cserhalmi Luca, esztéta.

Mint mondta, a helyszínen az apró szobroktól a monumentális alkotásokig szinte minden megtalálható. Az érdeklődők egyebek mellett térplasztikákat és domborműveket egyaránt megcsodálhatnak.

Elhangzott, a tárlat szombaton 15 órakor online formában, a múzeum web- és Facebook-oldalán nyílik majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!