JÓTÉKONYSÁG

2018.06.17. 09:19

Sokan segítik adományokkal az újszászi idősek otthonát

Az utóbbi időben több adomány is érkezett a Zagyvaparti Idősek Otthonába, számolt be róla Nyitrainé Kiss Katalin igazgatónő.

Kovács Berta

Az otthon lakói örömmel vették használatba az adományozott eszközöket

Forrás: Beküldött fotó

Legutóbb a szolnoki székhelyű Krízis Jótékonysági Alapítvány közreműködésével Németországból kaptak gyógyászati segédeszközöket – kerekesszéket, könyökmankót, rolátort –, valamint ágyneműhuzatokat.

Előtte a Partir Offrir szervezet képviseletében az intézménybe ellátogató svájci, francia barátaik adományoztak ágyakat, szekrényeket, éjjeliszekrényeket, matracokat, ruhaneműket, kerékpárokat, kerekesszéket, szobavécét, etetőasztalt és egyéb gyógyászati segédeszközöket, továbbá élelmiszert is.

Az Újszászi 4H Egyesület jóvoltából is ruhaadományban részesülhettek a lakók. A helybéli Egyed Józsefné Nagy Éva, ahogy minden évben, idén is megajándékozta az otthont virágaival, melyeket elültettek az udvaron.

Egy jászfényszarui elektronikai céghez még a múlt évben folyamodtak kérelemmel egy nagy képernyős televízió reményében. Most májusban nyert pozitív elbírálást ez a kérésük, és át is vehették a készüléket, melyet a kastélyépület emeletének társalgójában helyeztek el.

Az otthon lakói örömmel vették használatba az adományozott eszközöket
Fotó: Beküldött fotó

Az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület Labdarúgó Szakosztálya az intézménynek adományozta a tulajdonában lévő, de használaton kívüli beton padelemeket. Ezek felújítása megtörtént, már készülnek a kerti pihenőpadok az idősek számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában