Közélet

2015.09.24. 15:31

Vezetőcsere a berényi kórház élén

Vezetőcsere történt a napokban a Szent Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben. A korábbi főigazgatót, dr. Csiki Zoltánt dr. Sinkó Káli Róbert eddigi megyei tiszti főorvos váltja a főigazgatói székben.

Munkatársunktól

– Az előző főigazgató távozását követően kértek fel erre a tisztségre, én pedig nagy kihívásnak tartottam, így elvállaltam – tudtuk meg dr. Sinkó Káli Róberttől. Az újdonsült vezetőt szeptember 21-i hatállyal bízta meg az Emberi Erőforrások Minisztere, Balog Zoltán.

– Egyelőre megbízott főigazgatóként fogok dolgozni, s természetesen kiírják a pályázatot erre a posztra – tette hozzá a berényi kórház új igazgatója. – Jász gyökereim vannak, így gyakorlatilag hazaérkeztem. Nyilvánvaló, hogy egyelőre még csak ismerkedek az itteni viszonyokkal, lehetőségekkel, de mindenképpen arra törekszem, hogy stabil, jól működő intézet legyen a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, a hozzánk érkező páciensek biztonságban gyógyulhassanak.



Dr. Sinkó Káli Róbert távozásával természetesen megüresedett a megyei tiszti főorvosi poszt. Amint arról a megyei kormányhivataltól tájékoztatást kaptunk, a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló MvM utasításnak megfelelően a megyei tiszti főorvosi teendőket, illetve a népegészségügyi főosztály főosztályvezetői feladait – az új vezető kinevezésig – a főosztályvezető-helyettes, dr. Beke Gabriella látja el.

Munkatársunktól -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!