Közélet

2012.07.22. 10:42

Több mint félmillióval támogatták a mentősöket

Jászberény képviselő-testülete nemrégiben határozott a Mentőalapítvány összesen 570 ezer forintos támogatásáról, amely segítségnyújtás eredményeként a jászberényi mentőállomás életmentő eszközparkjának bővítését oldhatják meg, lehetőség nyílik új eszközök vásárlására.

Szoljon.hu

Ezekkel pedig a már meglévő eszközök munkájának hatékonyságát növelhetik. A mentősök véleményének kikérésével arról határoztak, hogy támogatást adnak a defibrillátor funkcióbővítéséhez szükséges informatikai eszköz-, a szolgálatot teljesítő négy gépkocsiba rögzítő eszközök-, fali vérnyomásmérő-, phonendoscop-, sürgősségi olló-, oxigén reduktor-, oxigén palack beszerzéséhez.

A képviselő-testület idei költségvetés meghatározásakor külön keretet határozott meg a rendőrség, a mentőszolgálat, valamint a tűzoltóság támogatására. A határozat szerint az említett összeget e keret terhére folyósítják az alapítvány felé az elkövetkezőkben, hogy minél előbb megtörténhessen az életmentő eszközök vásárlása. Az eszközbeszerzést megelőzően külön támogatási szerződést kötöttek ezen a héten a város, illetve a mentőalapítvány képviselői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!