Közélet

2014.05.03. 18:13

Svéd mintára gyógyuló szívbetegek

A „Szolnok Szívügyünk” Alapítvány immár 15. alkalommal rendezte meg a Szolnoki Kardiológiai Napot a Garden Hotelben.

SZOLJON

A koszorúér betegség okozta halálozás világszerte vezető haláloknak számít. A legnagyobb kihívást jelentő probléma a heveny koszorúér keringési zavar megfelelő ellátása.

Nem véletlen tehát, hogy az idei tanácskozás fő témája az akut koronária szindróma volt. A konferencián valamennyi orvostudományi egyetem képviseltette magát, ezzel is jelezve a téma jelentőségét. A problémát a háziorvosok is felismerték, a tanácskozásra így szerte a megyéből érkeztek orvosok.

A rendezvényt dr. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója nyitotta meg, aki a finanszírozásról és az eredményekről beszélt. Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója az intézmény fejlődését is kiemelte köszöntőjében. A szolnoki ellátás az átlagos svédországi színvonalhoz hasonló – hangzott el a konferencián. A fejlődésnek köszönhető, hogy az elmúlt 20 évben felére csökkent az akut infarktus okozta halálozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!