Közélet

2012.07.13. 12:59

Nagylelkű adományok segítik a gyógyítást

Még az orvosi műszerek világában is jelentősnek számító összeget, 55 millió forintos adományt kapott a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet a Szerencsejáték Zrt.-től, melynek eredményeként igen komoly mértékben gazdagodott az intézet gépparkja – hangsúlyozta a közelmúltban egy sajtótájékoztatón dr. Bene Ildikó főigazgató.

Szoljon.hu

Ennek köszönhetően többek között egy csúcskategóriás szívultrahangkészülék beszerzésére nyílt lehetőség, illetve a kórház számos osztálya gazdagodott különböző műszerekkel. Az egyik banknak köszönhetően nyolcmillió forintról írtak alá a közelmúltban támogatási szerződést a kórház vezetői. Ebből az összegből egy speciális fúrómotort és egyéb kiegészítőket tartalmazó eszközcsoportot tudtak beszerezni, amely a koponya- és gerincműtétek során segíti az idegsebészek munkáját.

A nemrégiben lezajlott egészségváros rendezvénysorozatnak köszönhetően pedig újabb csaknem négymillió forintos eszköz vásárlására nyílik lehetőség. Egy olyan korszerű ultrahang-diagnosztikai készülék állhat munkába, amelynek vizsgálófeje ér-ultrahang vizsgálatokra alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!