Közélet

2012.03.27. 12:09

Emberek életét segített megmenteni, megbüntették a parkolásért

Annak ellenére, hogy emberéleteket mentenek a vérük felajánlásával, ugyanúgy fizetni kell a véradás alatt a parkolásért, mint másoknak.

Szoljon.hu

— Mint rendszeres véradó, a minap a megyei Hetényi Géza Kórházban jártam, hogy vért adjak, ezáltal is segítsek más embereken. Csakhogy komoly bosszúság ért — kezdte a szolnoki Burzi Gábor.

— Autóval voltam mivel tudtam, hogy a véradóknak ingyenes a parkolás. Így minden további nélkül a kórház parkolójában hagytam az autóm. Mikor végeztem a véradással és a pecsétem is megvolt, hogy valóban ebben az ügyben jártam ott, siettem az autóhoz. Ám a kapuhoz érve közölte egy úr, hogy mivel túlléptem az egy óra ingyenes parkolást, fizetnem kell ötszáz forintot. Hiába mutattam a pecsétet, nem érdekelte. Be kellett fizessem a pénzt. Persze nem is az összeggel volt bajom, inkább azzal, hogy én segíteni szerettem volna. Már vagy százszor adtam vért, de így legközelebb kétszer is meggondolom, ha még nekem kell fizetnem azért, hogy másokon segítsek. Azt gondolom, hogy ha már fizetős a parkolás, akkor legalább érdemes lenne némi helyet biztosítani a járműveknek — fogalmazta meg véleményét Burzi Gábor.

 — Sajnos rendkívül kevés parkolóhelyünk van, ráadásul a folyamatos építkezések még több területet foglalnak el — tájékoztatott dr. Péter Lívia, a Hetényi kórház orvos igazgatója. — Épp ezért arra kényszerültünk, hogy tovább szigorítsuk a parkolási feltételeket, hiszen ez olykor még a mentőknek is gondot okoz. Dolgozóink jelentős részétől is kénytelenek voltunk visszavonni a parkolási engedélyeket. Minderről még a korábbi fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése döntött, amiről tájékoztató táblákat is kihelyeztünk. Sajnálom, hogy az említett úrnak bosszúságot okoztunk, de fizikailag nem képes több autót befogadni a terület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!