Közélet

2012.01.13. 14:10

Csúsznak a kifizetések az állami kórházakban?

A híradások szerint akadoznak a kifizetések az állam által átvett kórházakban, sem a beszállítók lejárt számláit, sem más fizetési kötelezettségeiket nem tudják teljesíteni januárban.

Szoljon.hu

Kizárólag a dolgozói béreket képesek rendezni. Mindezt azzal magyarázzák, hogy az állami kézbe került intézményeknek meg kellett szüntetniük a kereskedelmi bankoknál lévő számláikat, mert azok vezetését 2012-től az államkincstár vette át. Ám még nem telepítették az érintett intézményekbe azokat a terminálokat, amelyek közvetlen kapcsolatot teremtettek volna a kincstárnál vezetett számla és a kórház között.

— Bár valóban vannak nehézségek, korántsem ennyire súlyos a helyzet — mondta el lapunknak Jánosiné dr. Bene Ildikó, a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. — Az említett terminálok kiépítése még valóban nem történt meg, ám a kincstárral igen korrekt kapcsolatban vagyunk, és az átmeneti időszakban is tudjuk intézni az utalásokat, bár nem ilyen közvetlen formában. Ugyanakkor az is igaz, hogy a minisztérium által leutalt összegből még nem tudtuk kiegyenlíteni a szállítói tartozásokat. Ennek oka, hogy ezekhez a kifizetésekhez fenntartónk, a GYEMSZI jóváhagyása is szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!