Közélet

2017.01.12. 12:02

„Befagyott” az egész lift

Napok óta nem működik a lift a szolnoki Várkonyi téri toronyházban. A lakók elégedetlenek, a lakásszövetkezet elnöke türelemre int. Előfordult már tűzeset is a hatalmas házban, most a víz sújtja őket.

Tóth András

 – Kérem, segítsenek nekünk, már hiába telefonáltunk, intézkedtünk, kértünk, úgy tapasztaljuk, hogy nem javul a helyzet, továbbra sem jó a liftünk – panaszkodott Debreceni Katalin a tizennyolc emeletes lakóházból.   – Száztíz lakás van az épületben, nagyon sok az idős lakó, akik nem tudnak lemenni, majd felgyalogolni a bevásárlásból, ezért „járóképesebb” lakótársaiknak telefonálnak, hogy vegyenek már legalább kenyeret – tette hozzá.
– A Várkonyi tér 20. szám alatti házban vasárnap csőtörés volt – tért ki a probléma forrására Medveczki Tivadar, a Móra Lakásszövetkezet elnöke.

– Egy hetedik emeleten levő, a szemétledobónál levő vízcsap hibásodott meg, és abból nagyon sok víz folyt a liftekre és a liftaknába, a két lift pedig egyszerűen befagyott. Az egyik lift, a kisebbik magasabban állt, ezért annak kevesebb alkatrésze ment tönkre, mint a nagyobbnak, a teherliftnek – ez még most sem mozdul meg. A szerelő üzemképessé tudta tenni a kisebb liftet, de az a víztől még most is meg-meghibásodik. Ilyen eredetű gondra még nem volt példa a negyvenhét éves épületben – monda az elnök, hozzátéve: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a liftek ismét működjenek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Rózsahegyi Árpád gondnok mutatja a liftet, ami tegnap délben sem működött FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

– Az a helyzet, hogy tegnap is reggel fél hatkor szóltunk, hogy rossz a lift, erre tudomásom szerint fél tizenegykor jönnek ide megnézni – reagált Debreceni Katalin. – Súlyos összeget fizetünk a liftekért, szerintem elvárhatnánk, hogy működjenek... – tette hozzá.
– Szerencsés Sándor, a terület önkormányzati képviselője már jelezte a társasház lakóinak, hogy amennyiben azt igénylik, az önkormányzat a szociális ellátórendszerén keresztül tud segíteni a bevásárlásban, a gyógyszerfelírásban, vagy adott esetben ebéd hordásában is. Így vagy képviselőn keresztül, vagy az önkormányzatnál az 56/503-423-as telefonszámon jelezhetik a társasházban élők, ha szükségük van a segítségre – mondta el Pókász Endre, az önkormányzat sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!