Kék hírek

2017.06.02. 12:15

Razzia: hat drogdílert állítottak elő a rendőrök – videóval

Rendőrök és ügyészek közösen tartottak házkutatásokat Jászkarajenőn, 15 helyszínen.

Cz.N. – H.G.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás még januárban – akkor még ismeretlen tettesek ellen – a Ceglédi Rendőrkapitányságon állampolgári bejelentés alapján. A nyomozás során kiderült, hogy a településen több személy helyi lakosoknak ad el kábítószert fogyasztás céljából.

A nyomozás során a ceglédi rendőrök, a Ceglédi Járási Ügyészség munkatársai, a tiszakécskei és a szolnoki rendőrök – összesen negyvenhatan – közösen tartottak házkutatást május 31-én hajnalban, egyszerre 15 helyszínen – tudtuk meg Beluzsárné Belicza Andreától.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője honlapunknak elmondta, hogy az ingatlanokban a nyomozók készpénzt, mérlegeket, önzáró tasakokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Hat személyt – öt férfit és egy nőt – fogtak el és állítottak elő, akiket gyanúsítottként hallgattak ki.

Közülük öten kerültek bűnügyi őrizetbe, egyik társuk szabadlábon védekezhet. A huszonegy éves férfinak kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. Az őrizetbe vett személyek egy része nem csak fogyasztóknak, hanem dílereknek is adott el új pszichoaktív anyagot.
A nyomozó hatóság előterjesztést tett az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Palya István jászkarajenői polgármester szerint a razzia sikeréhez nagyban hozzájárult a kiszámíthatatlan és rendkívül gyors rendőri fellépés.
– Az önkormányzat és a lakosság több okból is pozitívan fogadta a rendőrség akcióját. Mondhatjuk, a kábítószer kereskedelemhez egy sor kapcsolódó bűncselekmény is társul, amelyeknek szintén gátat vetettek a minapi események – kezdte mondandóját a községvezető, majd hozzátette, az összehangolt műveletek óriási lökést adtak Jászkarajenő közbiztonságának javulásához.

Palya István a „kékkabátosok” hatékony fellépését is méltatta.
– Nem ez volt az egyetlen nagy erejű akció nálunk, korábban is volt már ilyenre példa. A mostani azonban attól igazán példa nélküli, hogy több környékbeli rendőri szerv fogott össze – jelentette ki.

Egy korábbi rendőrségi szakértőtől azt is megtudtuk, a jászkarajenőihez hasonló műveleteket komoly előkészítő munka előzi meg, melynek alapja az információszerzés. A pontos adatok megismerését pedig egy operatív munkafolyamat követi, mely jelenthet többek közt előzetes megfigyelést, házkutatást, de számos más, az ügy feltérképezése szempontjából perdöntő cselekményt is. Az ilyen esetekben nem kevés jelentősége van a lakosságtól kapott tájékoztatásnak, amelyek jelentős mértékben képesek előrevinni a felderítő munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!