Bulvár

2014.01.31. 07:39

Mindháromban benne van az élet, a nagyság, a harcosság

Lara, Maxim és Zoé a törökszentmiklósi Matykó család mindennapjait változtatták meg, és tették teljessé a büszke szülők, Sándor és Barbara életét.

Szoljon.hu

– Gyertek nyugodtan, még csak egy csemete eszik – fogad minket Matykó Barbara.
– Mostanra beállt a rend, szépen sorban (ébredési sorrendben) esznek, mire mindegyikük jól lakik, nagyjából újra elpillednek, és már alszanak is – folytatja a fiatal hölgy, miközben a meleg szobába érünk. Barbara egy percre sem áll meg, hihetetlen energiával jön-megy, tesz-vesz, miközben mesél és mesél. Van miről, hiszen pár héttel ezelőtt édesanya lett. Boldogsága többszörös, hisz hármas ikreknek adott életet.


– Elérkezett az a bizonyos szombat éjszaka, és tudtam: egy napon belül biztosan világra jönnek. Így is történt: vasárnap, pontosan november 17-én megszülettek – emlékszik vissza Barbara, aki mint mondja, meglepően jól viselte a babavárást.
– Amikor megtudtuk, hogy hárman vannak odabenn, meglepődtünk, de rögtön izgalommal és óriási örömmel vártuk őket, a férjemmel a felhők felett jártunk, az egész család örömmámorban úszott. Szeptember végéig dolgoztam – területi képviselőként –, és csak október végén feküdtem be Debrecenben a kórházba, akkor voltunk a 30. hétben – meséli Barbara.

Három hét és pár nap telt el, s megszületett a három csöppség, sorban: Lara, Maxim és Zoé. Újabb három hét múlva pedig már hazaérkeztek a törökszentmiklósi otthonukba.
– Szépen gyarapodtak, szerencsére minden rendben volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy december 3-án haza is mehettünk. Én is jól voltam, jól vagyok, persze ezzel együtt jól jön minden segítség. Sokat segít a férjem, mindenben számíthatok rá, mellette a családunk, a papák, mamák, nagynénik, keresztanyák állandóan ugrásra készen állnak. És hálásak vagyunk azért, hogy az önkormányzat biztosít számunkra egy segítőt, Barbit – mondja az édesanya.


Barbi ottjártunkkor is a családnál van, éppen Larát eteti. A pici lány láthatóan éhes, minden figyelmét leköti az evés, azt, hogy megzavarjuk, nem fogadja örömmel, kicsit sírdogál. Vele ellentétben Maxim és Zoé nyugodtan pihennek az ágyon, mintha már jól laktak volna, pedig ők még ezután kapják meg a finomságukat.
– Eleinte nyolcszor ettek naponta, és figyelembe véve, hogy körülbelül 1 óra alatt végzünk ezzel a rituáléval, elég sok időt vett mindez igénybe. Most már ritkábban, 4–5 óránként etetjük őket. Este hét körül kezdődik a fürdés, aminek szintén jól bevált módszere van. Én fürdetek, mindig van valaki, aki a kezembe adja őket, öltöztet és etet. Fél kilenc körül már alszanak, általában egészen reggelig – mesél a napirendről az édesanya, Barbara.
Amióta megszülettek, megváltozott az egész család élete, a rokonság „központja” áthelyeződött.

– Lara, Maxim és Zoé megérkezése óta (ők az első unokák) mindig nálunk gyűlik össze a család, körülrajongják őket. Valószínűleg mindenkinek van kedvence, kézről kézre „járnak”, s hiába vannak hárman, valaki mindig vár arra, hogy kényeztesse valamelyik picit – mondja mosolyogva az édesanya.
Most apa két csemetét is „kap”: Larát és Maximot, anya Zoét tartja. Mi pedig egy fotón örökítjük meg a boldog családot.

Nevükben benne van a nagyság, a harcosság

A törökszentmiklósi Matykó Sándor és felesége, Barbara tudatosan választott nevet gyermekeiknek.

– Mindháromban benne van az élet, a nagyság, a harcosság, remélem, ilyen életük lesz – mondja az édesanya.

A picik már bizonyították, hogy harcosok, hiszen megszülettek, s gyarapodnak. Lara érkezett elsőként 13.25 perckor 1750 grammal és 44 centivel, második volt a 2200 grammos, 45 centis Maxim 13 óra 27 perckor, s újabb két perc múlva, 13.29-kor őt követte Zoé, aki 1950 grammot nyomott, és 43 centi hosszú volt.

– Mostanra a lányok is túllépték az öt kilót, Maxim pedig – mégis csak ő a fiú – hat kiló körül van – sorolja Barbara.

– Mindháromban benne van az élet, a nagyság, a harcosság, remélem, ilyen életük lesz – mondja az édesanya.

A picik már bizonyították, hogy harcosok, hiszen megszülettek, s gyarapodnak. Lara érkezett elsőként 13.25 perckor 1750 grammal és 44 centivel, második volt a 2200 grammos, 45 centis Maxim 13 óra 27 perckor, s újabb két perc múlva, 13.29-kor őt követte Zoé, aki 1950 grammot nyomott, és 43 centi hosszú volt.

– Mostanra a lányok is túllépték az öt kilót, Maxim pedig – mégis csak ő a fiú – hat kiló körül van – sorolja Barbara. Az ikres babakocsi jó találmány, mondják a Matykó szülők. Lara ezúttal elöl, középen Zoé és hátul Maxim, aki egyébként legtöbbször elöl „utazik”.
Fotó: Csabai István -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!