Bulvár

2013.05.14. 09:43

A baba és az anya életét is megmentették

Szenzációs műtétet hajtottak végre a kecskeméti kórház szülészeti osztályán.

Szoljon.hu

Sleeping Baby and Mother

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Május 10-én reggel 8-tól 14 óráig műtöttek egy terhes szolnoki asszonyt, aki császármetszéssel hozta világra a kisfiát, majd ezt követően – mivel rosszindulatú méhnyakrákja volt – eltávolították a méhét. A baba jól van, és az édesanya életét is megmentették.


A terhesség 33. hetében lévő szolnoki nőről még márciusban derült ki, hogy rosszindulatú méhnyakrákja van – írta a Kecskeméti Hírhatár. Az ezzel járó műtétet kellett úgy időzíteni, hogy mind az anyának, mind pedig a magzatnak jó legyen. Az asszony a szolnoki Hetényi Kórházban feküdt, és ott készült a kecskeméti műtétre. Csütörtökön azután a különböző szolnoki vizsgálatokon kiderült, hogy a magzat életminősége változott, és mindössze már csak 24-48 órája maradt a kecskeméti orvosoknak a műtét megkezdésére. Arra, hogy a gyermeket „kiemeljék” az anyából, a császármetszéssel együtt pedig elvégezzék a másik műtétet is. Ez tette izgalmassá az eseményeket, amelyet bravúrosan megoldottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!