Labdarúgás

2 órája

Csak döntetlenre futotta a több mint egy óráig emberhátrányban játszó MÁV-tól

Nem a futball játszotta a főszerepet az NB III.-ban a Szolnoki MÁV hazai mérkőzésén. A sárga lapokkal, kiállítással, érthetetlen játékvezetői ítéletekkel tarkított találkozón végül megosztoztak a pontokon a felek.

Jegesi László

Rendkívül fontos találkozó várt a Szolnoki MÁV csapatára vasárnap kora délután, hiszen csak egy győzelemmel volt esélye elmozdulni a kiesőzónából. A legutóbbi két vereség visszarepítette az együttest az utolsó előtti pozícióba, ráadásul többen is sérültek az amúgy is szűk keretből. A nehézségek ellenére a három pont megszerzésére készült Horváth Csaba gárdája.

Szolnoki MÁV, Iván Milán, NB III., labdarúgás, BKV Előre
Iván Milánék (jobbra) több mint egy óráig emberhátrányban játszottak, a Szolnoki MÁV döntetlent ért el a BKV Előre ellen 
Fotó: Nagy Balázs

NB III. Délkeleti csoport, 13. forduló

Szolnoki MÁV FC–BKV Előre 1–1 (1–1)

Szolnok, 400 néző, vezette: Dobai János (Bán K., Balogh B.)

Szolnok: CSÁKI – Sitku, DUDOK, Demeter (Barna V. 65.), KÓPIS – Lengyel B.,TISZA, BOGDÁN, Lengyel G. (Csanádi 74.) – Annus, Iván M. (Szabó Zs. 87.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Tisza (24.), ill. Kerék (38. – tizenegyesből)

Kiállítva: Lengyel B. (27.)

Az első húsz perc az ismerkedés jegyében telt. Ebben az időszakban a vendégek birtokolták többet a labdát, de meddő mezőnyfölény jellemezte csak a játékukat. A félidő felénél pörögtek fel az események – előbb Annus Árpád hagyott ki egy helyzetet, majd Iván Milán beadását már értékesítette Tisza Kálmán (1–0). Három perccel később Lengyel Béla véleményes kiállításával a játékvezető megnehezítette a szolnokiak dolgát. A megfogyatkozott hazai együttes hamarosan gólt is kapott, egy vendég támadásnál a sípmester már tovább engedte a játékot, ám asszisztense intésére a tizenegyes pontra mutatott. Az értékesített büntető (1–1) után még paprikásabb lett a hangulat, a meccs irányítójának minden egyes, a szolnoki csapatot sújtó ítéletét hangos nemtetszés kísérte. A hazai gárda kapus edzőjénél Ulviczki Attilánál el is szakadt a cérna, heves reklamálását is kiállítással díjazta Dobai János.

Térfélcsere után a kontrákra berendezkedett Tisza-parti együttes két ízben is megugrott Annus révén, de a támadó egyik lehetőségével sem tudott élni. A kedélyek lecsillapodtak már, mégis kényszerű cserét kellett végrehajtania a pályaválasztónak, a megsérült Demeter Viktort Barna Viktor váltotta. Később a kezdőként először pályára lépő fiatal Lengyel Gábor helyett Csanádi Patrik folytatta a játékot. Az utolsó percben még Barna Viktor előtt is adódott helyzet, de a vendégek kapusa nagy bravúrral hárította a bal felső sarokba tartó lövést. A másik oldalon pedig a hosszabbításban tornázta ki a léc alól Csáki Kálmán a BKV csatárának bombáját, így maradt az 1–1-es eredmény.

Horváth Csaba: – A vezető gólunk után a játékvezető egy erősen vitatható ítélettel olyan mérkőzésbe nyúlt bele, amelyen győzelmi esélyeink lettek volna. Tíz emberrel hősies küzdelmet folytattunk, ennyit sikerült kihoznunk belőle. A következő gyulai találkozón kiállási gondjaink is lehetnek, mivel a sérültjeink mellett három eltiltott játékosunk sem  szerepelhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában