Labdarúgás

1 órája

Mindenki a fejét fogta a lelátón: centimétereken múlt a Tiszafüred győzelme

Hatvan perc után felborult a pálya a hazai csapat javára a vasárnapi Tiszafüredi VSE–Nyíregyháza II. mérkőzésen, kár, hogy addigra a vendégek már két góllal vezettek. A Füred ennek ellenére is megmentette a találkozót, és a végén még a hazaiak fogták a fejüket.

Rózsa Róbert

– Hát ez nem igaz! – kiáltottak fel a hazai nézők vasárnap, az NB III.-as Tiszafüredi VSE–Nyíregyháza II. mérkőzés 54. percében. Felhördülésük érhető, elvégre a mérkőzést addig is csapatuk, a TVSE irányította, abban a percben mégis a vendég Nyíregyháza kettőzte meg előnyét. És ez még semmi ahhoz képest, ami a végén történt...

Tiszafüredi VSE, Mácsai László, NB III., labdarúgás, Tiszafüredi VSE–Nyíregyháza II.
Mácsai László (sárga mezben) góljával szépítettek a hazaiak a Tiszafüredi VSE–Nyíregyháza II. mérkőzésen
Fotó: Pesti József/ MW-archív

NB III. Északkeleti csoport, 13. forduló

Tiszafüredi VSE–Nyíregyháza II. 2–2 (0–1)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 200 néző. Vezette: Nyekita Benjámin (Juhász B., Bense M.)

Tiszafüred: Tajti – Major, Bényei, Kiss H. – BARZSÓ, Karmacsi (Pataki V., 71.), MÁCSAI, Engel, Kovács D. (Kalmár, 60.) – Ballók (Trencsényi, 60.), PAP ZS. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Mácsai (72., – tizenegyesből), Pap Zs., ill. Pataki B. (25., 54.)

A vendég nyíregyházi fiatalok már a találkozó kezdetén átengedték a játékot a házigazdáknak, ez eredményezett is néhány kecsegtető pillanatot füredi részről, de a helyzetek kimaradtak.

Nem úgy a másik oldalon, ahol a 25. percben egy szabadrúgásból felívelt labdát kaparintott meg a tizenhatoson belül Pataki Bence, aki éles szögből jobbal a bal alsóba talált, 0–1.

A Tiszafüred eztán is kezdeményezőbb volt, látszott, mit szeretne a hazai csapat, de a szervezett, mindig fürgén visszazáró, kontrára berendezkedő szabolcsi védelem ellen igazán veszélyes támadásokat nem tudtak kialakítani.

Ekkor jött el az 54. perc, Pataki egy védelmi megingást kihasználva duplázott, 0–2.

Ezt már Dorcsák Zoltán, a Füred trénere sem hagyhatta, és több helyen belenyúlt csapatába. A cseréktől felfrissült gárda végül ki is harcolt egy tizenegyest, amit Mácsai László értékesített a 72. percben, 1–2, visszaadva a pontszerzés reményét.

Támadott tovább a Füred, a Nyíregyháza már nem igazán bírta erővel, ennek eredményeként a 81. percben az egyenlítő találat is megszületett: Pap Zsolt a rosszul kimozduló kapus felett fejelt a hálóba, 2–2.

Ekkor volt még hátra tíz perc, és a nemrég elúszni látszó mérkőzés egyszeriben nagyon is nyerhetővé vált a hazaiak számára. A vendég fiatalok teljesen elkészültek erejükkel, már kontrára sem futotta tőlük, a kék-sárgák oldalán pedig szakmányban jöttek a helyzetek, főleg pontrúgásból.

A 89. perben Mácsai szabadrúgása a kapufa belső oldaláról pattant ki, úgy tűnt, ennél közelebb már nem kerül a vezetéshez a hazai csapat, de nem így történt.

Már a ráadás perceiben jártunk, amikor Kalmár Ferenc került helyzetbe a bal szélen: ballal laposan a kapu baloldalát vette célba. Lövése a kapufát találta el, a labda végigment a gólvonalon, és a másik kapufáról pattant ki… Eztán még egy sistergős füredi löket száguldott el, de pár centivel az is elkerülte a kaput, maradt a 2–2. És hogy ekkora pechsorozatra mit mondtak a nézőtéren, nem idéznénk.

A Tiszafüred ezzel is megszakította kétmeccses vereségszériáját, és bízhat abban, hogy mostantól befelé pattannak lövéseik. Mindjárt a következő, csütörtöki, Magyar Kupa mérkőzésen, amelyet – ki ne tudná?! – a Ferencváros ellen vívnak.

Dorcsák Zoltán: – Ahogyan alakult a mérkőzés, úgy örülnünk kell a döntetlennek. Meg kell keresni, hogy mi a baj, hiszen 60 percig nem találtuk magunkat. A tizenegyes felhozott bennünket, helyzet helyzet hátán jött, és megnyerhettük volna a mérkőzést. Örülünk, hogy nem kaptunk ki, de dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a probléma okát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában