Labdarúgás

2 órája

Hátrányból fordított Csepelen a Földvár

Az NB III. tizenharmadik fordulójában nem zavarta meg a Tiszaföldvár SE csapatát az sem, hogy hátrányba került Csepelen. Fordítani tudtak a tiszazugiak és teljesen megérdemelt győzelmet arattak az otthonában eddig mindössze két pontot vesztő másik újonc ellen.

Jegesi László

Az elmúlt három mérkőzésen nem talált ugyan legyőzőre a Tiszaföldvár SEegyüttese, de így is maradt némi hiányérzet edzőjükben. Ezúttal a szintén újonc és hazai pályán jól szereplő Csepel ellen szerettek volna bemutatni a Pénzügyőr stadionjában két héttel ezelőtti sikerükhöz hasonló bravúrt.

Lestyán Lionel, Tiszaföldvár SE, NB III., labdarúgás
Lestyán Lionel (kék mezben) gólja döntött a Tiszaföldvár SE javára Csepelen
Fotó: Mészáros János

NB III. Délkeleti csoport, 13. forduló

Csepel SC–Tiszaföldvár SE 1–2 (1–1)

Csepel, 200 néző, vezette: Bognár Réka (Kulman T., Tóth Cs.)

Tiszaföldvár: Krnács – Sági, SZABÓ CS., LESTYÁN, Antman – Bódai (Bidzilya, 90+3.), RUZSA, KÁLMÁN SZ., Babolek (Borgulya 79.) – Bánki-Horváth P. (Korógyi 84.), Oláh Á. Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerzők: Kovács D. (20.), ill. Babolek (41.), Lestyán (54.)

Jól kezdett a Tiszaföldvár a másik újonc, Csepel otthonában. Ennek ellenére húsz perc elteltével hátrányba került – egy szöglet utáni beadás akadt meg érintés nélkül a tiszazugiak kapujában. Nem zavarta meg azonban a hazaiak vezető gólja csapatukat és bátran kezdeményeztek támadásokat. A félidő hajrájában egy kavarodás után Babolek Zoltán labdája talált utat az fővárosiak hálójába (1–1).

A második félidőben a Csepel elsősorban felívelésekkel akart zavart kelteni a tiszaföldváriak védelmében, de nem jártak sikerrel, mert Szabó Csabáék rendre hatástalanították azokat. Sőt, Lestyán Lionel révén a vezetést is megszerezte Brlázs Gábor együttese (2–1), és ha kontráikat eredményesebben fejezik be, hamarabb lezárhatták volna a mérkőzést. A Csepel az utolsó másodpercekben egyenlítési lehetőséget szalasztott el, a fejes azonban elkerülte Krnács Richárd kapuját, így maradt a 2–1-es eredmény.

Brlázs Gábor: – A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Sikerünk bravúrnak számít, hiszen a hazai pályán eddig veretlen Csepel ellen hátrányból fordítva értük el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában